Eski CIA analisti: Amerika, Rusya'daki terör saldırısından haberdardı

img
Eski CIA analisti: Amerika, Rusya'daki terör saldırısından haberdardı YDH

Eski CIA analisti Larry Johnson, Washington yönetimin Ukrayna'yı Rusya'nın başkentindeki terör saldırısıyla herhangi bir bağı olmadığı konusunda aklamakta hızlı davrandığına dikkat çekti.




YDH - Eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Dışişleri Bakanlığı analisti Larry Johnson, Sputnik radyosuna verdiği demeçte, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus fuar ve konser salonunda meydana gelen ve onlarca insanın hayatını kaybettiği saldırıyı yorumladı.

Johnson, "Hâlâ kaç tetikçi olduğunu bilmiyoruz. Silahların ne olduğunu bilmiyoruz. Ateşli silahların ne olduğunu bilmiyoruz. Patlayıcıların ne olduğunu bilmiyoruz. Özünde kaç kişinin öldüğünü, kaç kişinin yaralandığını bilmiyoruz ama yine de ABD Dışişleri Bakanlığı failin Ukrayna olmadığını biliyor," dedi.

Bunun da ABD yönetiminin, Ukrayna'nın söz konusu saldırıyla alakası olmadığını ilan etmek için hiçbir dayanağı olmadığını gösterdiğine işaret eden Johnson, başka önemli hususun da 'CIA propaganda kuruluşlarından birinin çıkıp Başkan Joe Biden yönetiminin ve istihbarat camiasının Ukrayna'nın küstah, yersiz saldırılarından son derece endişe duyduğunu aktardığı bir günde gelmesi' olduğu kaydetti.

Johnson, bu önermelere dayanarak Washington'un saldırıya ilişkin bilgiye sahip olduğu şüphesini dile getirerek, Amerikalıların ellerindeki bilgiyi Moskova'dan sakladıklarını vurguladı.

ABD ve İngiltere büyükelçilikleri, 7 ve 8 Mart tarihlerinde peş peşe Rusya'daki vatandaşlarını terör saldırılarına karşı uyaran açıklamalar yayımlamıştı.



Makaleler

Güncel