ABD işgal güçleri Suriye'ye saldırdı

img
ABD işgal güçleri Suriye'ye saldırdı YDH

ABD işgal güçleri Suriye'nin doğusunda, Irak sınırı yakınlarındaki hedeflere bir dizi hava saldırısı düzenledi.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, Amerikan savaş uçakları bu sabah Deyr ez-Zor, el-Meyadin ve el-Bukemal şehirleri de dahil olmak üzere Deyr ez-Zor vilayetindeki yerleşim bölgelerine ve askeri tesislere eş zamanlı olarak 10 saldırı gerçekleştirdi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Şu ana kadar daha fazla ayrıntı verilmedi.

ABD, “terörle mücadele” bahanesiyle Suriye'de düzenli olarak hava saldırıları gerçekleştirmekte.

Şam, Birleşmiş Milletler'e çok sayıda mektup yazarak dünya kamuoyuna ABD'nin saldırılarına ve Suriye’deki askeri varlığına son vermesi çağrısında bulundu.

Suriye hükümeti, Suriye'nin dış destekli teröristlerin saldırılarına uğradığı Mart 2011'den bu yana, İsrail rejimi ile Batılı ve bölgesel müttefiklerinin tekfirci terörist gruplara yardım ederek ülkeyi kasıp kavurmaya devam ettiğini söyledi.

ABD ordusu Suriye'nin kuzeydoğusuna kuvvet ve teçhizat konuşlandırırken Pentagon bu konuşlandırmanın amacının, “bölgedeki petrol sahalarının IŞİD teröristlerinin eline geçmesini engellemek” olduğunu açıkladı.

Şam ise konuşlandırmanın ülkenin zengin maden kaynaklarını yağmalamak amacıyla yapıldığını savunuyor.

İran, ABD'nin Suriye'deki hava saldırılarını yasadışı ve uluslararası hukuk ile Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nün açık bir ihlali olarak şiddetle kınadı.



Makaleler

Güncel