Gallant ile görüşen Blinken: Refah işgaline karşıyız

img
Gallant ile görüşen Blinken: Refah işgaline karşıyız YDH

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Siyonist rejimin savunma bakan Gallant'a Washington'un Gazze'nin Refah kentindeki 1,4 milyon Filistinlinin hayatlarından endişe duyduğunu söyledi.




YDH - Siyonist rejimin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İsrail heyetinin Washington'a yapacağı ziyareti iptal etmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazartesi günü erken saatlerde Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede ABD'nin Refah işgaline karşı olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'a göre Blinken, Gallant ile Washington'da yaptığı görüşmede ABD'nin 'Refah'ta geniş çaplı kara harekatına karşı olduğunu' yineledi.

Miller, bu hamlenin 'orada barınan 1,4 milyondan fazla Filistinli sivilin hayatlarını daha da tehlikeye atacağını' ifade ederek Blinken'in 'geniş çaplı kara işgaline karşı hem İsrail'in güvenliğini daha iyi sağlayacak hem de Filistinli sivilleri koruyacak alternatiflerin mevcut olduğunun altını çizdiğini' sözlerine ekledi.

Sözcü, ayrıca iki yetkilinin 'Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilave insani yardımın derhal artırılması ve sürdürülmesi ihtiyacını ele aldıklarını' kaydetti.

Bunun yanı sıra Beyaz Saray, ABD'nin Refah işgaline ilişkin endişeleri görüşmek üzere İsrailli heyetin planladığı ziyaretin iptal edilmesinden 'büyük hayal kırıklığı' duyduğunu belirtti.

Başbakan Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Amerika'nın tutumundaki değişiklik ışığında, Başbakan Netanyahu heyetin ayrılmamasına karar verdi," ifadesine yer verilmişti.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Washington yönetiminin Refah işgaline karşı 'uygulanabilir alternatifler' konusunda 'kapsamlı bir görüşme' yapamayacakları için hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.



Makaleler

Güncel