Ateşkes kararına rağmen İsrail'in savaş suçları devam ediyor

img
Ateşkes kararına rağmen İsrail'in savaş suçları devam ediyor YDH

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı BM'deki ateşkes kararına rağmen devam ediyor.




YDH- Beyrut merkezli el-Menar haber sitesine göre, Gazze yetkilileri Salı günü yaptığı açıklamada, Akdeniz'e havadan atılan yardımları almaya çalışırken toplam 12 kişinin boğulduğunu açıklayarak, havadan yardımların durdurulması ve karadan teslimatların artırılması çağrısında bulundu.

Görgü tanıkları, insanların yardım paketlerine ulaşmak için Pazartesi günü Gazze'nin kuzeyindeki bir plajdan suya girdiğini bildirdi. EuroMed Rights araştırmacısı Ahmed Abu Qamar, yaklaşık bir düzine kişinin boğulduğunu, en az birinin paraşütle yakalandığını belirtti.

Haberler, gazeteci Ola Abdul Meneam'in ailesiyle birlikte İsrail rejiminin Refah'a düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü gösterdi. İsrail savaş uçakları Gazze'nin batısındaki Şati kampını da hedef aldı.

İsrail güçleri birkaç gün boyunca gözaltında tuttuğu Gazzeli rehinelere kötü muamele etti. Siyonist güçlerin hava saldırısı Han Yunus'un güneyindeki El Mavasi kampını vurdu ve aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Bunun sonucunda saldırıda hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 32 bin 414 şehit ve 74 bin 787 yaralıya yükseldi.

İsrail işgal güçleri, tıbbi tesislerin dokunulmazlığını ihlal ederek Şifa Hastanesi'ne onuncu günde, el-Emel ve Nasır hastanelerine saldırılarını dördüncü günde de sürdürdü.

Yerel halk ayrıca Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesi'nde de şiddetli patlamalar duyulduğunu bildirdi. BM'nin Filistin İnsan Hakları Özel Raportörü Francesca Albanese, devam eden şiddeti kınadı.

Albanese, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere soykırım yaptığına inanmak için "makul nedenler" bulunduğunu söyledi.

 



Makaleler

Güncel