Biden'ın Siyonist rejime desteğine karşı çıkan ABD Dışişleri görevlisi istifa etti

img
Biden'ın Siyonist rejime desteğine karşı çıkan ABD Dışişleri görevlisi istifa etti YDH

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın insan hakları departmanında çalışan bir görevli, Joe Biden yönetiminin Gazze politikasına tepki olarak istifa ettiğini duyurdu.




YDH - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu'na bağlı Yakın Doğu İşleri Ofisi'nde bir yıldır çalışan Annelle Sheline, CNN'de yayımlanan yazısında Başkan Joe Biden yönetiminin Gazze'de soykırım harekatı yürüten Siyonist rejime destek politikasına tepki olarak görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Sheline, yazısında "Geçtiğimiz yıl, Orta Doğu'da insan haklarının desteklenmesine adanmış bir ofiste çalıştım. Bu ofisin misyonuna ve önemli çalışmalarına yürekten inanıyorum," dedi.

Görevli, "Ancak, Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'de bir soykırım olabileceğini söylediği şeyi doğrudan mümkün kılan bir hükümetin temsilcisi olarak bu çalışma neredeyse imkansız hale geldi," ifadesini kullandı.

Sheline, "Bu tür zulümlere olanak tanıyan bir yönetime hizmet edemeyeceğim için Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevimden istifa etmeye karar verdim," diye ekledi.

Ekim ayında ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Siyasi-Askeri İşler Bürosu'nda kongre ve halkla ilişkiler direktörü olarak görev yapan Josh Paul da benzer bir nedenle istifa ettiğini açıklamıştı.

Paul, yazdığı dilekçede işgal rejimine 'öldürücü silah sağlanmasından' kaynaklanan zararın, bu pozisyonda yapabileceği iyiliklerden daha ağır bastığı için görevinden ayrıldığını belirtmişti.

Paul, "Hem özgürlükten yana hem de ona karşı olamayız ve maddi açıdan daha kötü bir dünyaya katkıda bulunurken daha iyi bir dünyadan yana olamayız," yorumunu yapmıştı.

Sheline'ın istifa kararına açık bir yanıt olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Gazze'ye ilişkin politikamız konusunda Dışişleri Bakanlığı içinde geniş bir görüş çeşitliliği var," diye konuştu.



Makaleler

Güncel