Avustralya Kuzey Irak’a uçak seferlerini başlattı

img
Avustralya Kuzey Irak’a uçak seferlerini başlattı YDH

SAAF-Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrine birçok ülkeden sonra Avusturya da resmi olarak uçak seferleri




SAAF-Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrine birçok ülkeden sonra Avusturya da resmi olarak uçak seferleri başlattı. Ajansların verdiği bilgiye göre haftada 2 gün Kuzey Irak’tan Avusturya’ya gidiş geliş uçak seferleri yapılacağı belirtiliyor.

 

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Dış İşleri sorumlusu Fellah Mustafa seferlerin başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Mustafa yaptığı açıklamada "burada birçok Kürt ailenin çocuğu yurt dışında ve bu sayede rahatlıkla uçakla gidip gelecekler. Eskiden sadece kiralık uçaklar gidip geliyordu ama bugün ilk olarak resmi bir uçak seferi başladı ve haftada 2 sefer yapacaklar. Budan dolayı çok mutluyum ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

Dün itibariyle Erbil’e ilk uçak seferini gerçekleştiren Avusturya hava yolları uçakla Erbil’e gelen Avusturya Havaalanı Genel Müdür Yardımcısı Rudölf Mörtal da “Erbil’e şimdiye kadar uçak seferlerimiz yoktu, ama bugün itibariyle resmi olarak uçak seferlerimiz başladı. Haftada 2 gün uçağımız Erbil’e gidip gelecek. Avusturya Irak için büyük bir fırsat oldu. Zira Avusturya’dan 45 ülkeye uçak seferleri bulunmaktadır" dedi.