Rusya'dan Siyonist rejimin Halep saldırısına kınama

img
Rusya'dan Siyonist rejimin Halep saldırısına kınama YDH

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Siyonist rejimin Halep'i hedef alan saldırısını Suriye'nin egemenliğine yönelik bir tecavüz olarak gördüklerini kaydetti.




YDH - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Siyonist rejimin Suriye'nin Halep kırsalındaki çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırılarını uluslararası hukukun açık bir ihlali ve Suriye'nin egemenliğine yönelik bir tecavüz olarak gördüğünü belirtti.

TASS haber ajansının aktardığına göre Zaharova, yaptığı açıklamada, "Suriye'ye yönelik, bu ülkenin egemenliğinin ve uluslararası hukukun temel normlarının açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırgan eylemlerin kategorik olarak kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguluyoruz," dedi.

Zaharova, "Filistin-İsrail ihtilafı bölgesinde durumun dramatik bir şekilde tırmandığı bir dönemde son derece tehlikeli sonuçlara gebe olan bu provokatif şiddet eylemlerini güçlü bir şekide kınıyoruz," ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin savaş uçakları ,28 Mart'ı 29 Mart'a bağlayan gece Halep yakınlarındaki çeşitli noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırılar sonucunda Şam'ın açıkladığı rakamlara göre 44 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in 28 Mart'ta Şam vilayetinde düzenlediği saldırıda da iki kişi yaralanmıştı.



Makaleler

Güncel