Direniş, Gazze’de Macid Ferec’in 10 adamını tutukladı

img
Direniş, Gazze’de Macid Ferec’in 10 adamını tutukladı YDH

Gazze’deki direniş güçleri, İsrail rejiminin Mahmud Abbas’ın istihbarat örgütüyle işbirliği içinde Mısır’dan Gazze’ye soktuğu 10 silahlı kişiyi tutukladı.




YDH- Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre Gazze’deki içişleri bakanlığından bir kaynak dün Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerine mensup bir grubun, İsrail rejimiyle koordineli şekilde Mısır Kızılay’ına ait kamyonlarla Gazze’ye girdiğini ancak direniş güçleri tarafından tutuklandığını açıkladı.

Gazze’deki içişleri bakanlığı yetkilisi, Filistin Özerk Yönetimi güvenlik servisi başkanı Macid Ferec’in Batı Şeria’daki bazı grupları ve aşiretleri kandırarak bu işte kullandığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne açıklamada bulunan Gazze içişleri bakanlığı yetkilisi, Mısırlı yetkililerin Refah sınır kapısındaki heyete Mısır kamyonlarını teslim alan bu grupla ilgili bilgilerinin olmadığını söylediğini nakletti.  

“Direniş güçleri, Refah’ta bu şüpheli gruba mensup 6 kişiyi tutukladı ve grubun üyelerine yönelik tutuklamalar devam ediyor” diyen Gazze içişleri bakanlığı yetkilisi, direniş gruplarının ortak operasyon odasının direnişle koordine edilmeden Gazze’ye giren her türlü güvenlik gücüne müdahale etme konusunda talimat verdiğini söyledi.

İçişleri bakanlığı yetkilisi, “Biz direnişle koordine etmeden Gazze’ye girecek her türlü güvenlik gücüne İsraillilere davrandığımız gibi davranacağız” dedi.

Gazze’deki Filistin iç cephesi, bir bildiri yayımlayarak dün gece Gazze’ye giren ekibin Mahmud Abbas’a bağlı Filistin istihbarat servisinin görevlileri olduğunu belirtti. Bildiride Söz konusu kişilerin Filistin Özerk Yönetimi istihbarat servisi başkanı Macid Ferec’in kişisel emriyle Gazze’ye girdiği ve İsrail iç istihbarat servisi Şinbet’le koordineli olduğu ifade edildi.

Bildiride ayrıca Gazze’deki direniş güçlerinin bu kişilerden 10 kişiyi tutuklayarak İsrail rejiminin işbirlikçilerle birlikte uygulamaya çalıştığı planı etkisiz hale getirdiği belirtildi.