Irak direnişinin operasyonları Siyonist rejimi alarma geçirdi

img
Irak direnişinin operasyonları Siyonist rejimi alarma geçirdi YDH

İsrail basını, Irak direnişinin İsrail'i hedef alan saldırılarının Siyonist rejimde teyakkuz düzeyini yükselttiğini bildirdi.




YDH - Iraklı direniş örgütleri, geçtiğimiz hafta Siyonist rejim mevzilerini hedef alan iki saldırıyı üstlendi.

El-Meyadin televizyonunun aktardığına göre direniş, altındaki Filistin topraklarının derinliklerindeki hayati bir hedefi vurduğunu duyurdu.

Haberde, "Irak'taki İslami Direniş, mücahitlerinin pazartesi sabahı uygun silahlarla saldırdığını duyurdu," denildi. Irak direnişi, söz konusu saldırıda işgal rejiminin Eylat limanını vurmuştu.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan analizde, "Eylat'ın Irak'tan hedef alınması, İran destekli gruplar tarafından gerçekleştirilen büyük bir tırmanma olup, diğer olayları ve tırmanmayı takip ediyor. Irak'taki gruplar son yıllarda insansız hava araçlarının sayısını ve kapasitesini artırdı," değerlendirmesi yapıdı.

Irak direnişi, daha önce işgalci Amerikan ordusuna dönük operasyolarıyla öne çıksa da 7 Ekim'den bu yana İsrail'e de bir dizi saldırı düzenlemişti.

Aynı zamanda, Yemen'deki Ensarullah, kendisinden yaklaşık 2 bin kilometre uzaklıktaki Eylat'ı füze ve insansız hava araçlarıyla vurmayı başarmıştı.

Söz konusu saldırıların İran'ın 'büyük bir şey mi planladığı' sorusunu beraberinde getirdiğini ve Siyonist rejimde teyakkuz düzeyini yükselttiğini kaydeden Jerusalem Post, şöyle devam etti:

"İran'ın son günlerde Irak'taki milisleri harekete geçirmeye ve Ürdün ile Batı Şeria'da huzursuzluk yaymaya çalıştığı görülüyor. Bu, koordineli bir çaba ya da İran'ın İsrail'e karşı çeşitli cepheleri ve alanları 'birleştirme' çabasının çeşitli kollarının bir araya gelmesi olabilir."