İsrail rejimi, Şam’daki İran elçiliğini bombaladı

img
İsrail rejimi, Şam’daki İran elçiliğini bombaladı YDH

İsrail rejimi, İran’ın Şam büyükelçisine ait bir binayı bombaladı.




YDH- İran’ın Arapça yayın kuruluşu olan el-Alem televizyonu, saldırının hemen ardından yayımladığı haberde İsrail rejiminin İran’ın Şam büyükelçiliğinin yanındaki evi bombaladığını bildirdi.

İlk bilgilere göre İsrail rejiminin saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken ölenlerin İran elçilik görevlileri olduğu öne sürüldü.

İSW News, saldırı sırasında Filistin İslami Cihat örgütü üyelerinin İran elçiliğindeki binalardan birinde bulunduğunu bildirdi.

İsrail’in bombaladığı binanın İran’ın Şam büyükelçisinin evi olduğu yönünde iddialar da ortaya atılırken, ISW News İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi ve eşinin saldırıdan zarar görmediğini bildirdi.

Bazı Telegram hesapları ise ölenler arasında İranlı bir üst düzey yetkili ile bir Hamas liderinin de olduğunu öne sürüyor.

Suudi el-arabiya televizyonu, İsrail saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün üst düzey komutablarından Muhammed Rıza Zahidi'nin de hayatını kaybedenler arasında olduğunu bildirdi.  

Suriye'nin el-Vatan gazetesi, X platformundaki resmi hesabından, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ın İran'ın Şam büyükelçiliğine gittiğini bildirdi.



Makaleler

Güncel