Irak Direnişi, İsrail'in 'Tel Nof Hava Üssü’nü vurdu

img
Irak Direnişi, İsrail'in 'Tel Nof Hava Üssü’nü vurdu YDH

Bu son operasyon, Irak Direnişi’nin, işgal altındaki Filistin topraklarında önemli bir İsrail hedefine saldırdığını açıklamasından bir gün sonra gerçekleşti.




YDH- Irak Direnişi yaptığı açıklamada, “saldırının işgale karşı direniş yolunun devamı, Gazze halkına destek ve İsrail'in çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak” geldiğini belirtti.

Irak Direnişi, salı günü erken saatlerde işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İsrail'e ait Tel Nof Hava Üssünü insansız hava araçlarıyla hedef aldığını doğruladı.

İslami Direniş "düşmanın kalelerini vurmaya" devam edeceklerinin altını çizdi.

Irak Direnişi, pazartesi günü de savaşçılarının işgal altındaki Filistin topraklarında hayati bir İsrail hedefine uygun silahlarla saldırdığını duyurmuştu.

Eş zamanlı olarak İsrail medyası, roket, drone veya önleyici füze saldırısı nedeniyle "Eilat"ta sirenlerin çalmasının ardından bir yangın çıktığını ve olay yerine itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini bildirmişti.

İsrail medyası ayrıca, "tanımlanamayan füzelerin" Eilat'a düştüğünü ve bunun sonucunda birçok yerde hasar meydana geldiğini de belirtmişti.

Bir insansız hava aracının bir askeri üsse saldırdığını da ekleyen medya, operasyonun Yemen'den değil Irak'tan kaynaklandığını öne sürmüştü.

İsrail medyası Pazartesi günü erken saatlerde Eilat'ı hedef alan insansız hava aracı olayını savaşın başlangıcından bu yana yaşanan "en ciddi" olay olarak nitelendirmiş ve bunun, "olağandışı" bir durum olduğunu vurgulamıştı.



Makaleler

Güncel