FHKC: General Zahidi Gazze'ye silah sevkiyatını koordine etti

img
FHKC: General Zahidi Gazze'ye silah sevkiyatını koordine etti YDH

FHKC'nin Arap ve ulusal ilişkiler sorumlusu, Tuğgeneral Zahidi’nin Gazze ve Batı Şeria'daki yetenekleri geliştirmeyi amaçladığını söyledi.




YDH- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Arap ve ulusal ilişkiler sorumlusu Ebu Ahmed Fuad yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu’na yönelik saldırısının ABD'nin yeşil ışığı olmadan gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Fuad, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan ve Suriye'deki Kudüs Gücü Komutanı General Muhammed Rıza Zahidi ve arkadaşlarını öldürmesinin "Direniş Ekseni ve Filistin halkı için bir kayıp" olduğunu belirtti.

FHKC yetkilisi, Zahidi'nin İsrail'in güvenliğini zayıflatmada önemli bir faktör olarak Gazze ve Batı Şeria'daki yeteneklerin geliştirilmesi konusunda çabaladığını açıkladı.

Zahidi'nin "Direniş için tüm kaynakları seferber etmeye" odaklandığını belirten Fuad, "Gazze'ye silah sevkiyatı için ilgili taraflarla koordinasyon halinde olduğunu" kaydetti.

İsrail ile esir takası anlaşması müzakerelerine de değinen Fuad, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının başta, savaşın durdurulması ve yerlerinden edilenlerin geri dönmesi olmak üzere belirledikleri dört maddeden "hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini" söyledi.

Ebu Ahmed Fuad, Direniş'in "müzakerelerde kararlılık gösterdiğini ve taleplerine giderek daha fazla bağlı kaldığını" vurguladı.

Filistinli yetkili, Direniş'in gösterdiği tüm kararlılık ve fedakarlıklardan sonra İsrail'in Gazze'yi işgalini kabul etmesinin "imkansız" olduğunun altını çizdi.



Makaleler

Güncel