Yemen direnişi, İsrail'in Nahal Sorek üssünü vurdu
Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail’in Nahal Sorek askeri üssüne Filistin-2 tipi balistik füze ile operasyon düzenledi. Yangınlara yol açan saldırının ardından Yemen, Filistin ve Lübnan halklarını desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.
YDH - Pazartesi günü (11 Kasım) Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in Yafa Tel Aviv kentinin güneydoğusunda bulunan Nahal Sorek askeri üssüne operasyon gerçekleştirdi.
Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı açıklamada Nahal Sorek üssünün Filistin-2 tipi hipersonik balistik füzeyle vurulduğunu ve hedefin başarıyla isabet aldığını belirtti.
Seri, bu saldırının hedef bölge civarında yangınlara yol açtığını ifade etti.
Saree ayrıca, “Yemen, Filistin ve Lübnan halklarını desteklemeye devam edecektir” diyerek, “saldırılar durana, Gazze Şeridi üzerindeki abluka sona erene ve Lübnan’a yönelik saldırılar kesilene kadar operasyonlarımız sürecek,” vurgusunda bulundu.
Kudüs'ün batısında yangınlar
Öte yandan İsrail'in KAN televizyonu bu sabah işgal altındaki Kudüs’ün batısında bulunan Beyt Şemeş bölgesinde yangın çıktığını doğruladı.
Yangın görüntülerini paylaşan kanal, yangınların Yemen’den atılan bir füzeyi etkisiz hale getirmek amacıyla rejim ordusu tarafından ateşlenen önleyici füzelerin şarapnel parçalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığının soruşturulduğunu bildirdi.
Benzer şekilde, İsrail İtfaiye Teşkilatı da Kudüs'ün batısındaki Beyt Şemeş'te çıkan yangınları söndürmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu yangınların “önleyici füze veya roket şarapnellerinin” etkisiyle oluşmuş olabileceğini duyurdu.
Geçtiğimiz cuma günü de Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Filistin'in güneyinde bulunan Nevatim hava üssünü hedef aldığını açıklamıştı.
İlgili Haberler
Yemenli yetkili: Suudi saldırganlığı Siyonist projeye hizmet ediyor
29 Eylül 2026 00:12
Suudi müftünün Yemen fetvasına Sanaa'dan sert tepki
28 Eylül 2026 21:30
Sanaa güçleri Lahic’de stratejik dağlık bölgeleri ele geçirdi
28 Eylül 2026 20:48
Küresel risk uzmanı: Suudi rejiminin Yemen’de yaptığı terördür
28 Eylül 2026 13:38
