Heniye’den Ayetullah Hamenei’ye “komutan” benzetmesi

img
Heniye’den Ayetullah Hamenei’ye “komutan” benzetmesi YDH

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile




SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüşmesinden sonra verdiği demeçte “Ayetullah Hamenei, Müslüman halkları Filistin’in kurtarılması için yönlendiren bir komutandır” dedi.

 

 Tahran’daki temaslarını tamamladıktan sonra Qodsna adlı internet sitesine bir demeç veren Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüşmesini verimli diye niteleyerek “Rehber Hamenei’nin şahsında İslam dünyası ile ilgili meselelere, özellikle de Filistin meselesine yardım etmek isteyen dürüst bir azim ve irade müşahede ettim” dedi.

 

Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Ayetullah Hamenei ile yaptığı görüşmede Filistin’de yaşanan gelişmeleri, Filsitin halkının kandini korumak için verdiği meşru savunmayı, İslam ve Arap halklarının birlik ve beraberliğini, ABD ve İsrail’in bölgede mezhebi çatışmalar çıkarmak için başvurduğu komploları görüştüklerini belirtti.

 

“Hamas’ın hükümeti kurma görevini aldığı günden beri İran, daima bizim yanımızda yer aldı. Bu görüşme de İran’ın bize siyasi, milli ve manevi desteğinin bir tecellisidir” diyen Başbakan Heniye, Hamas’ın seçimleri kazanmasından sonra yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da “Hamas’ın siyasi düzeydeki kazanımı, Filistin’in haklarının ve ilkelerinin korunmasıydı. Uluslar arası baskılara rağmen hiçbir imtiyaz verilmedi. Filistin’e yönelik ekonomik kuşatmaya rağmen bu büyük bir kazanımdır” dedi.

 

Geçen bir yıl içinde Hamas’ın bakanlıklarda önemli ıslahatlar yaptığını, Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkiler geliştirdiğini belirten Başbakan Heniye, “Ekonomik kuşatmaya rağmen İslam ülkelerinden Filistin için dikkate değer bir yardım aldık” diye konuştu.

 



Makaleler

Güncel