Amerika'dan İsrail'e 2 bin kilo ağırlığında 1800 yeni bomba

img
Amerika'dan İsrail'e 2 bin kilo ağırlığında 1800 yeni bomba YDH

Biden yönetiminin, Siyonist rejime 2 bin kilo ağırlığında 1800 bomba tedariki, New York Times başta olmak üzere ana akım basın tarafından sessizlikle karşılandı.




YDH - Washington Post gazetesi, cuma günü öğleden sonra 'Biden yönetiminin son günlerde İsrail'e milyarlarca dolarlık bomba ve savaş uçağı transferine sessizce izin verdiğini' ortaya çıkardı. 

Haberi okuyanlar, gazetenin internet sayfasına 10 binden fazla yorum gönderdi.

Ancak ülkenin sözde en çok okunan gazetesi New York Times'ta, editörler İsrail'e yapılan devasa silah transferinde 'haber değer' bulamadı.

Washington Post haberinin giriş cümlesinde Beyaz Saray'ın yeni bomba ve jet sevkiyatını 'AB'nin Gazze'nin güneyinde yüz binlerce Filistinli sivilin hayatını tehdit edebilecek bir askeri saldırı beklentisine ilişkin kaygılarına rağmen' onayladığı belirtiliyordu.

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bilgi sahibi yetkililere göre, yeni silah paketleri 1800'den fazla MK84 2 bin kiloluk bomba ve 500 MK82 500 kiloluk bomba içeriyor.

Gazete, "2 bin kiloluk bombalar İsrail'in Gazze'deki askeri harekatı boyunca daha önce meydana gelen toplu ölüm olaylarıyla bağlantılı," vurgusunu yaptı.

Counter Punch portalından Norman Solomon, "Hafta sonunda Times Genel Yayın Yönetmeni Carolyn Ryan'a bir e-posta gönderdim ve gazetenin bu haberi neden hiç yayımlamadığını sordum. Sorumu Times'ın halkla ilişkiler müdürüne iletti, o da pazartesi gecesi sadece boş bir yanıt verdi," dedi.

Solomon, "İşte tam metni: New York Times, okuyucularının İsrail-Hamas çatışmasının karmaşıklığını anlamalarına yardımcı olmak için son on yılda diğer tüm ABD gazetelerinden daha fazla yatırım yapmıştır. Olaylar geliştikçe hem bölgede, hem uluslararası alanda hem de ABD hükümeti içinde haber yapmaya devam ediyoruz," diye aktardı.

Yazar, "Kibirle dolu bu kaçamak, ABD'deki en etkili ve geniş kapsamlı haber kuruluşunun medya gücünün kibrini yansıtıyordu. Times, bu önemli haberi ülkenin medya yankı odasına taşımak yerine, örtbas etmeyi tercih etti," değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel