ABD, yardım görevlilerinin öldürüldüğü gün İsrail'e silah satmış

img
ABD, yardım görevlilerinin öldürüldüğü gün İsrail'e silah satmış YDH

Washington Post gazetesi, Biden yönetiminin yardım görevlilerinin Siyonist rejim tarafından öldürüldüğü gün İsrail'e silah ve mühimmat satışını onayladığını ortaya çıkardı.




YDH - Washington Post'un üç ABD'li yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, World Central Kitchen (WCK) yardım çalışanlarının İsrail'in hedef gözeten hava saldırısında öldürüldüğü gün İsrail'e silah ve cephane satışını onayladı.

Kaynaklara göre onay, WCK çalışanlarının öldürülmesinden önce gerçekleşti, ancak ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından cinayet işlendikten sonra onaylandı.

Haberde, 'trajedi karşısında duyduğu öfke ve kalp kırıklığını' ifade eden 'duygu yüklü' bir açıklamada bulunan Biden'ın riyakarlığına dikkat çekildi.

Biden, "Bu münferit bir hadise değil. Bu savaş, kaç yardım görevlisinin öldürüldüğü açısından yakın geçmişteki en kötü savaşlardan biri. Gazze'de insani yardım dağıtmanın bu kadar zor olmasının en önemli nedenlerinden biri de budur, çünkü İsrail, sivillere umutsuzca ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için yeterince çaba göstermedi," demişti.

Ancak Wall Street Journal'ın yakın tarihli bir haberinde, Beyaz Saray'ın İsrail konusundaki tutumunun olaydan sonra da değişmediği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, önceki gün yaptığı açıklamada yönetimin Siyonist rejime olan desteğini yineleyerek ABD'nin yaşananlarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütme konusunda rejime güvendiğini ifade etti.

Biden, İsrail konusundaki tutumunu netleştiremediği için sert eleştirilere maruz kalıyor.

İşgal rejimini sistematik olarak yardım çalışanlarını hedef almakla suçlayan WCK Başkanı José Andrés gibi isimlerden bağımsız soruşturma çağrıları da geliyor.

Reuters'a demeç veren Andrés, "Bunu anlamak çok karmaşık. Amerika insani yardım çalışmaları için donanmasını ve ordusunu gönderiyor ama aynı zamanda Amerika tarafından sağlanan silahlar sivilleri öldürüyor," vurgusunu yaptı.