Mısır basını: Kahire'deki esir takası görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

img
Mısır basını: Kahire'deki esir takası görüşmelerinde ilerleme kaydedildi YDH

Mısır kanalı Al-Qahera News, Kahire'deki esir takası müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini ve tüm tarafların temel hususlar üzerinde anlaşmaya vardığını öne sürdü




YDH - Mısır'ın devlete bağlı Al-Qahera News televizyon kanalı, bugün erken saatlerde üst düzey bir Mısırlı kaynağa dayandırdığı haberinde, Siyonist rejimin soykırım harekatının devam ettiği Kahire'de sürdürülen esir takası müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini ve tüm tarafların temel hususlar üzerinde anlaşmaya vardığını duyurdu.

Müzakerelere katılan CIA Direktörü William Burns'ün geçen hafta cumartesi günü Mısır'a gelmesinin ardından İsrail ile Filistin direnişi, pazar günü Mısır'a heyet göndermişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Kahire'deki son müzakere turunun kasım ayındaki ateşkesten bu yana tarafların anlaşmaya en çok yaklaştığı görüşme olduğunu öne sürmüştü.

Ordu radyosuna konuşan Katz, "Müzakerelerde kritik bir noktaya ulaştık. Eğer anlaşma sağlanırsa çok sayıda rehine evlerine dönecek," demişti.

Al-Qahera'ya göre, Hamas ve Katar heyetleri Kahire'den ayrıldı ve nihai anlaşmanın şartları üzerinde anlaşmak üzere iki gün içinde geri dönecekler, İsrail ve ABD heyetleri de aynı şekilde ayrıldı.

Haberde, görüşmelerin önümüzdeki 48 saat içinde de devam edeceği kaydedildi.