Netanyahu: Refah saldırısı için tarih belirlendi

img
Netanyahu: Refah saldırısı için tarih belirlendi YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı için tarihi belirlediklerini, bunun Siyonist rejimin 'zaferi' için şart olduğunu söyledi.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, Gazze'nin en güneyindeki Refah kentine yönelik işgalin tarihini netleştirdiklerini duyurdu.

Netanyahu, "Hedeflerimize ulaşmak, her şeyden önce tüm esirlerimizin serbest bırakılması ve Hamas'a karşı mutlak bir zafer elde edilmesi için durmaksızın çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "Bu zafer Refah'a girmeyi ve oradaki terörist taburları ortadan kaldırmayı gerektiriyor," yorumunu yaptı.

Bunun gerçekleşeceğini ve tarihi belirlediklerini kaydeden Netanyahu, dün erken saatlerde Kahire'de sona eren esir takası müzakerelerine ilişkin 'ayrıntılı bir rapor' aldığını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller ise basın mensuplarına verdiği demeçte "Bildiğim kadarıyla tarih konusunda bize bilgi verilmedi," demişti.

Diğer yandan geçen hafta bulguları yayımlanan bir kamuoyu yoklamasına göre İsraillilerin yaklaşık yüzde 64'ü, böyle bir hamleye karşı çıkan ABD ile çatışma anlamına gelse bile Refah kentine dönük işgali destekliyor.