İran: 72 saat önce bölgedeki dostlarımızı bilgilendirdik

img
İran: 72 saat önce bölgedeki dostlarımızı bilgilendirdik YDH

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’e operasyondan 72 saat önce bölgedeki “dost ve kardeş ülkeleri” bilgilendirdiklerini açıkladı.




YDH- Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın İsrail’e yaptığı “Doğru Vaat” operasyonun öncesindeki diplomatik temaslarla ilgili bilgi verdi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İran’ın 72 saat önce bölgedeki müttefikleri ile dost ve kardeş ülkelere operasyonla ilgili bilgi verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bölge ülkelerindeki dostlarımıza gönderdiğimiz mesajda ve yaklaşık 72 saat önce aziz komşularımıza ve bölge ülkelerine şu bilgiyi verdik: İran İslam Cumhuriyeti’nin meşru savunma çerçevesinde vereceği cevap kesindir. Ancak biz komşularımızın güvenliğini ve bölgemizin güvenliğini İran İslam Cumhuriyeti’nin güvenliği olarak görüyoruz. 

Amerika’nın askeri üslerinin bulunduğu bölge ülkelerindeki dostlarımıza ve kardeşlerimize şunu açıkladık: Bizim bu meşru savunmadaki hedefimiz, sadece İsrail rejimini cezalandırmaktır. Biz bölgede Amerikalı şahısları veya Amerikan üslerini hedef alma peşinde değiliz. Ayrıca şunu da vurguladık: Biz asla bölgede gerilim oluşmasını olumlu görmüyoruz. 

Ancak bununla birlikte şu uyarıyı da yaptık: Söz konusu ülkelerin hava sahası veya toprakları eğer Amerika Birleşik Devletleri tarafından Tel Aviv’i savunmak ve desteklemek için kullanılırsa mecburen o ülkelerdeki Amerikan askeri üsleri hedef alınacaktır.

Biz bölge ülkelerindeki dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, zira bu mesajı derhal aldılar. Amerika ve diğer taraflara savaşı bizim bölgemizden ve sahamızdan uzak tutun diye vurguladılar. 

Biz de bölge ülkelerindeki kardeşlerimizin güvenliğine bağlıyız. Sayın Dr. Reisi’nin komşularla ilgili politikası, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel önceliklerindendir.  

 



Makaleler

Güncel