Siyonist rejimden Refah saldırısı için silah takviyesi

img
Siyonist rejimden Refah saldırısı için silah takviyesi YDH

Refah kentini işgal etmeyi planlayan Siyonist rejimin, Gazze Şeridi çevresine ilave topçu birlikleri ve zırhlı personel taşıyıcıları konuşlandırdığı bildirildi.




YDH - Başta ABD yönetimi olmak üzere Batı'dan gelen aksi yöndeki çağrılara rağmen Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırmakta ısrarcı.

İsrail gazetesi Ma'ariv, birliklerin teyakkuza geçirildiğini ve 'operasyonun yönetim ilkesinin' Genelkurmay ve Savunma Bakanı Yoav Gallant tarafından onaylandığını belirtti.

İsrail ordusu, salı günü şeridin kuzeyinden tehcir edilen yüz binlerce sivilin tahliyesine hazırlanmak üzere 40 bin çadır aldığını doğruladı.

Söz konusu karar, İsrail'in birliklerinin büyük kısmını Gazze Şeridi'nden çekerek, bir tümeni Netzarim Koridoru'nda bırakmasından 10 gün sonra alındı.

Ancak sahadaki Filistinliler bu hafta İsrail kara birliklerinin, tehcire tabi tutulan Filistinlilerin barındığı okul binalarını kuşattığı Beyt Hanun da dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyinde, yeniden varlık gösterdiğini bildirmişti.

İsrail haftalardır, aralarında ABD'nin de bulunduğu en yakın müttefiklerinin yoğun muhalefetine rağmen, Refah kentine kara herakatı başlatacağını söylüyor.



Makaleler

Güncel