Devrim Muhafızları’ndan “kısasa kısas” uyarısı

img
Devrim Muhafızları’ndan “kısasa kısas” uyarısı YDH

Devrim Muhafızları, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırması halinde 'kısasa kısas' misilleme uyarısında bulundu.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, bir Devrim Muhafızları yetkilisi, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine karşı harekete geçmesi halinde, İsrail rejiminin nükleer merkezlerine karşı kesinlikle "kısasa kısas" misilleme yapılacağı uyarısında bulundu.

Nükleer Koruma ve Güvenlik Kolordusu Başkanı General Ahmed Haktalep bugün yaptığı açıklamada, "Siyonist rejim nükleer tesislerimize ve merkezlerimize karşı harekete geçmeye karar verirse kesinlikle bizim tepkimizle karşılaşacaktır" dedi.

Ahmed Haktalep, "kısasa kısas misilleme için rejimin nükleer tesislerine gelişmiş silahlarla saldırılacaktır" diye ekledi.  

Haktalep bu sert uyarıyı, İsrailli yetkililerin, İslam Cumhuriyeti'nin Şam'daki İranlı askeri danışmanlara suikast düzenleyen Tel Aviv'i "cezalandırmak" için Gerçek Vaat Operasyonu'nu gerçekleştirmesinin ardından İran'ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırıya ilişkin sözlerinin ardından yaptı.

Ahmed Haktalep sözlerine şöyle devam etti: “Sahte Siyonist rejim, ülkemizin nükleer merkezlerine saldırı tehdidini İran'a baskı aracı olarak kullanmaya karar verirse, İran İslam Cumhuriyeti'nin nükleer doktrinini ve politikalarını gözden geçirmesi ve daha önce beyan ettiği hususların dışına çıkması mümkün ve akla yatkındır."

General Haktalep, "Siyonist düşmanın nükleer merkezleri belirlenmiştir ve tüm hedefler hakkında gerekli bilgiler elimizdedir. Olası eylemlerine yanıt vermek için, tabiri caizse, belirlenen hedefleri yok etmek üzere güçlü füzeler ateşlemek için eller tetiktedir" dedi.

İslam Cumhuriyeti'nin Suriye büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırarak tüm uluslararası yasa ve düzenlemeleri suç niteliğinde bir eylemle ihlal ettiğini belirten Ahmed Haktalep, İsrail'in "başka bir umutsuz hamleyle nükleer tesislerimize saldırı tehdidinde bulunacağı düşünülmüyor” dedi.

Haktalep sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son derece gelişmiş tesis ve ekipmanlarımızın yanı sıra ülkemizin nükleer tesis ve komplekslerinin İran'ın geniş topraklarına dağılmış olması sayesinde Siyonist rejimden gelebilecek her türlü tehdide karşı koymaya hazırız.”

Haktalep, İsrail'in tehditlerinin yeni olmadığını ve "sahte Siyonist rejimin tehditlerin yanı sıra daha önce de İran'ın nükleer endüstrisine karşı sabotaj ve terör eylemlerinde bulunduğunu" söyledi.

General Haktalep sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası protokoller ve standartlar ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın kural ve yönetmelikleri uyarınca tüm ülkelerin nükleer tesislere saldırması engellenmiş olsa da İran İslam Cumhuriyeti en başından beri bu tehditlere karşı hazırlıklı olmuştur."

Haktalep, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in "vur kaç dönemi geçti" sözlerini yineledi.

"Eğer Siyonist rejim İran'a karşı bir saldırganlık eyleminde bulunursa, buna verilecek yanıt İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin planlamasıyla olacaktır" dedi.

"Onlar [İsrail] silahlı kuvvetlerden aldıkları darbenin tarihte Gerçek Vaat Operasyonu gibi hatırlanacağından emin olmalılar" diye ekledi.

General Haktalep ayrıca, "İran'ın sevgili ve asil halkını temin ederiz ki ... ülkemizin nükleer merkezleri tamamen güvendedir" dedi.



Makaleler

Güncel