Suriye'nin doğusundaki iki ABD üssü vuruldu

img
Suriye'nin doğusundaki iki ABD üssü vuruldu YDH

Suriye'nin doğusundaki en önemli iki ABD askeri üssünün hedef alındığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'in bildirdiğine göre, bugün erken saatlerde Ömer petrol sahasındaki ABD askeri üssü dört füzeyle vuruldu. Ayrıca, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan Harab el-Cir üssünün de üç füze ve bir insansız hava aracıyla hedef alındığını bildirildi.

Bu iki ABD üssünün hedef alınmasının Suriye'nin doğusundaki ABD üslerine yönelik saldırıların durmasından yaklaşık iki ay sonra gerçekleştiğini söyleyen el-Meyadin, Harab el-Cir'deki ABD üssünde kayıplar olduğunu kaydetti.

El-Meyadin, Suriye'nin doğusundaki en önemli iki ABD askeri üssünün bir saat arayla hedef alındığını bildirdi.

İlk olay, ülkenin doğusundaki Deyr ez-Zor kırsalında yer alan Ömer petrol sahası yakınlarındaki Yeşil Köy'de bulunan ABD üssünden duyulan patlamalarla meydana geldi. Ardından Haseke'nin kuzeyindeki Harab el-Cir havaalanında bulunan ABD üssü yakınlarında üç patlama sesi duyuldu.

El-Meyadin kaynakları, şubat ayının başlarında, Ömer petrol sahasına çok sayıda roket ile saldırı düzenlendiğini ve ciddi hasar oluştuğunu bildirmişti. ‘Uluslararası Koalisyon’ da Deyr ez-Zor'un doğusundaki Meyadin'de bulunan Suriye ordusuna bağlı kuvvetlerinin mevzilerini hedef almıştı.



Makaleler

Güncel