İsrail ordusundan yeni bir vahşet

img
İsrail ordusundan yeni bir vahşet YDH

Gazze'deki yetkililer, Han Yunus'taki bir hastanede bulunan toplu mezar alanındaki arama çalışmalarını tamamladıklarını ve bazılarında ameliyat önlükleri ile hastane bilezikleri bulunan toplam 392 ceset bulduklarını açıkladı.




YDH - Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma sözcüsü Muhammed el-Muğayyir, İsrail'in bu ayın başında bölgeden çekilmesinin ardından Han Yunus'taki Nasır Hastanesinde 165 cesedin kimlik tespitinin yapıldığını söyledi.

Muğayyir, Refah'ta düzenlediği basın toplantısında geriye kalan 227 cesedin kimliklerinin belirlenmesi konusunda incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Sözcü, "Üç toplu mezar bulduk; ilki morgun önünde, ikincisi morgun arkasında ve üçüncüsü de hastalara diyaliz hizmeti veren binanın kuzeyinde," bilgisini paylaştı.

Sözcü, Sivil Savunma temsilcilerinin 'Nasır Hastanesindeki toplu mezarlarda soykırım suçlarını kanıtlayan çocuk cesetlerinin varlığına tanık olduklarını' belirtti.

Halen cesetleri incelediklerini belirten sözcü, en az 20 sivilin komplekse diri diri gömüldüğüne dikkat çekti. 

Muğayyir, ayrıca hastanede tedavi gören hastaların infaz edildiğini de kaydederek başından vurulmuş ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda ceset bulunduğunu dile getirdi.

Sözcü, işgal kuvvetlerinin birkaç cesedi plastik torbalar içinde 'üç metre derinliğe gömdüğünü, bunun da cesetlerin hızla çürümesine yol açtığını' da sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel