Zevahiri Hamas’ı kınadı
AA-El-Kaide\'nin iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri, isim vermemekle birlikte
AA-El-Kaide\'nin iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri, isim vermemekle birlikte Hamas\'ı seçimlere katıldığı ve Filistin lideri Mahmud Abbas\'ın meşruiyetini kabul ettiği için kınadı.
Zevahiri, El Cezire kanalı tarafından yayımlanan açıklamasında, Hamas\'ı seçimlere katıldığı ve Filistin lideri Mahmud Abbas\'ın meşruiyetini kabul ettiği için kınayarak, \"Amerikalıların Filistin\'deki adamı Mahmud Abbas\'ın meşruiyetini kabul etmek ve İsraillilerle müzakere etmek için, İsrail\'i tanıyan Filistin Kurtuluş Örgütünü görevlendirmek, sonunda cihadın ortadan kalkmasına ve İsrail\'in tanınmasına götüren bir yıkımdır\" ifadesini kullandı.
Zevahiri, \"Laik anayasalardan esinlenmiş ve Hamas tarafından kazanılmış seçimlerin, Hamas\'ı uluslararası kararlara uygun davranmaya, ulusal birlik hükümetini ilke olarak kabul etmeye ve sonunda da iktidardan atılmaya doğru götürdüğünü\" söyledi.
Zevahiri, El Cezire televizyonunun bugün yayımladığı video kasetinde, Filistin\'de seçimlerin \"kurtuluşu\" sağlamayacağını öne sürerek, \"Cihattan başka her yol bizi sadece kayıp ve yenilgiye götürür\" ifadesini kullanmıştı.
İlgili Haberler
Halil’de kuşatma ve baskınlar yedinci gününde
29 Ekim 2026 12:58
Gazze’de saldırıların hedefinde balıkçı tekneleri ve çadırlar var
29 Ekim 2026 12:40
Gazze’de Ekonomi Bakanlığı çalışanları hedef alındı
29 Ekim 2026 09:20
Dünya limanlarında İsrail’e askerî yük taşıyan gemilere karşı grev
29 Ekim 2026 08:52
