ABD'li senatör Graham: ABD, İsrail'e yardımı kesmenin bedelini ödeyecek

img
ABD'li senatör Graham: ABD, İsrail'e yardımı kesmenin bedelini ödeyecek YDH

ABD'li Cumhuriyetçi senatör Graham, ABD'nin 'bu büyük tehlike anında' İsrail'e silah sevkiyatını durdurma yönündeki 'müstehcen' kararının 'bedelini ödeyeceğini' savundu.




YDH - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin İsrail'e yeni silah sevkiyatlarını ertelemeyi düşündüğünü bildirdi.

Miller, Washington'un 'İsrail'in güvenliğine bağlı' olduğunu ve İran'ın geçen ayki saldırısıyla ilgili olarak son haftalarda bunu kanıtladığını, ancak Refah'taki kara harekâtı ve oradaki yoğun sivil nüfusun akıbeti konusunda 'çok ciddi endişeleri' olduğunu dile getirdi.

İsrail'in bu sorunları ele almak için uygulanabilir bir plan sunmadığını kaydeden Miller, Washington'un bir sevkiyatı durdurmuş ve diğerlerini gözden geçiriyor olsa da İsrail'e olan uzun vadeli bağlılığının değişmediğini belirtti.

Daha önce ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Senato'daki bir oturumda yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın İsrail'e yüksek faydalı yük mühimmatlarının teslimatını bekletme kararının, Siyonist rejimin Refah'ta yeni sivil güvenceler olmadan Washington'un karşı çıktığı bir saldırı gerçekleştirme planları bağlamında alındığını ifade etti.

Austin, "En başından beri İsrail'in, savaş alanındaki sivilleri hesaba katmadan ve korumadan Refah'a büyük bir saldırı başlatmaması gerektiği konusunda son derece nettik. Ve yine, durumu değerlendirirken, yüksek faydalı yük mühimmatlarının bir sevkiyatını durdurduk," dedi.

Bakan, "Bu sevkiyatın nasıl devam edeceği konusunda nihai bir karara varmadık," diye ekledi.

ABD'li Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, savaş sırasında İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması kararının 'Hiroşima ve Nagazaki ile' karşılaştırılabileceğini iddia etti.

Graham, "İsrail devletinin düşmanlarını yok etmek için gerekli silahları büyük bir tehlike anında durdurursak, bedelini öderiz. Bu müstehcen bir durum. Saçmalık. İsrail'e kaybetmeyi göze alamayacağı bir savaş için ihtiyaç duyduklarını verin," diye konuştu.