İran, varlığına yönelik tehdit durumunda nükleer doktrinini değiştirebilir

img
İran, varlığına yönelik tehdit durumunda nükleer doktrinini değiştirebilir YDH

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harazi, ülkesinin varlığına yönelik tehdit olması halinde nükleer silah üretebileceği mesajını verdi.




YDH - İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harazi, pazartesi günü Tahran'da üçüncüsü düzenlenen Tahran Diyalog Forumu'nda yaptığı açıklamada, son aylarda İran'da yaşananların hibrit bir savaş söyledi.

Bu hibrit savaşa birçok yabancı medya, istihbarat teşkilatı ve terör örgütünün dahil olduğunu belirten Harazi, kamuoyunun rahatsız edilmesinin, bilişsel savaş olarak adlandırılan bu hibrit savaşın özelliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Harazi, "Fransa, İngiltere ve ABD gibi bazı ülkelerin ayaklanmalarla nasıl başa çıktığına tanık oldunuz," ifadesini kullandı.

'Nükleer silah üretme kararımız yok ama...'

Öte yandan Harazi, Tahran'ın nükleer programına ilişkin tartışmalara da değinerek, ülkesinin nükleer doktrinini değiştirebileceği mesajını verdi.

Tahran daha önce defalarca kez nükleer üretme gibi bir planı olmadığını bildirmişti. Batılı ülkeler ise aksi yöndeki iddialarını sürdürüyor.

Harazi, "Nükleer silah üretme kararımız yok ancak İran'ın varlığının tehdit edilmesi halinde askeri doktrinimizi değiştirmekten başka çaremiz kalmayacaktır," diye konuştu.

Yetkili, 2022 yılında da İran'ın teknik olarak nükleer bomba üretebilecek kapasitede olduğunu, ancak henüz bu konuda nihai bir karar almadığını dile getirmişti.

Harazi, "Siyonist rejimin nükleer tesislerimize saldırması durumunda caydırıcılığımız değişecektir," değerlendirmesinde bulundu.



Makaleler

Güncel