Hamas yetkilisi: Netanyahu hayal satıyor

img
Hamas yetkilisi: Netanyahu hayal satıyor YDH

İzzet el-Rişk, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi merkezli direniş hareketinin liderlerinin sürgüne gönderilebileceği yönündeki son açıklamalarını alaya aldı.




YDH- Press TV, Hamas'ın Siyasi Büro üyesi İzzet el-Rişk, Netanyahu'nun açıklamalarını eleştirerek, İsrail liderinin asla gerçekleşmeyecek bir zafere ulaşacağına inandığı bir hayal dünyasında yaşadığını belirtti. 

el-Rişk, Netanyahu'nun “hareketin liderlerinin Gazze'den tahliyesini ve sürgüne gönderilmesini garanti altına almaktan” söz etmesinin ardından dün bu açıklamayı yaptı. 

Rişk, “Netanyahu hayal satıyor ve asla gerçekleşmeyecek sözde bir zafere ulaşma hayalleriyle yaşadığını yeniden teyit ediyor” dedi. 

Netanyahu, rejimin 7 Ekim'den bu yana kıyı şeridine karşı yürüttüğü soykırım savaşını “zafere” kadar sürdürmek istediğini iddia etmişti. Ancak İsrail rejimi, Direniş’i yenilgiye uğratmak ve Gazze'nin tüm nüfusunu komşu Mısır'a göç ettirmek de dahil olmak üzere hiçbir hedefine ulaşamadı. 

İsrail savaşı başlatmasının ardından, Gazzeli direniş grupları tarafından Aksa Tufanı Operasyonu sırasında esir alınanların serbest bırakılmasını da sağlayamadı.

“Netanyahu, silahsız sivillere karşı daha korkunç katliamlar yapmak dışında saldırgan hedeflerinin hiçbirine ulaşamadı” diyen Rişk, savaşta şu ana kadar 35 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğüne dikkat çekti.

Hamas yetkilisi, İsrailli yetkilinin açıklamalarının, “Filistin halkının İsrail işgali ve saldırganlığından kurtuluş davasına ve haklarının meşruiyetine yönelik artan küresel destekten duyulan korkuyu” da vurguladığını belirtti.

“Direnişimiz her gün Gazze topraklarında tüm savaş eksenlerinde kahramanlık destanları yazıyor” diyen Hamas yetkilisi, direnişin “ne yenilgi ne de teslimiyet bildiğini” bildirdi.