Direniş Ekseni Cephesi (14 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (14 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 14 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki komuta kontrol karargâhını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusundaki karmaşık bir operasyonda, Yasin 105 roketi ile bir Merkava tankı hedef alınarak tüm mürettebatı öldürüldü veya yaralandı. İlk operasyonun hemen ardından, hedeflenen aracın arkasında yakın mesafeden bulunan en az yedi İsrail askeri öldürüldü.

İsrail askeri mühendislik gücünün güney Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrinin doğusunda bulunan Kudüs istasyonunun yakınına girmeye çalıştığı bir tünel girişi daha önce hazırlanan bubi tuzağı ile havaya uçuruldu ve bu da çok sayıda can kaybına yol açtı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının Ebu Zeytun bölgesindeki İsrail ordusunun D9 askeri buldozeri Yasin 105 roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda bulunan et-Tabiin Camii'nin arkasındaki İsrail ordusunun Merkava tankı, Yasin 105 roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusunda, İsrail askeri birlik taşıyıcısını ve bir Merkava tankını Yasin 105 roketi ile hedef aldı.

İsrail ordusunun D9 askeri buldozeri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusunda Şavaz patlayıcıyla hedef alındı.

Kuzeydoğu Gazze Şeridi'nde konumlanan İsrail kuvvetlerine ait "Obüs" topçusunu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya şehrinin doğusundaki Yeni İç Cadde üzerinde bulunan bir Merkava-4 tankı Yasin 105 105 roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya şehrinin doğusuna giren İsrail güçlerinin ve askeri araçlarının oluşturduğu bir grubu havan toplarıyla bombaladı.

İsrail ordusunun Merkava tankı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya şehrinin kuzeydoğusunda Yasin 105 roketi ile hedef alındı.

Ağır kalibreli havan toplarıyla Cibaliya şehrinin doğusunda toplanan İsrail ordusunu hedef aldı.

Gazze'nin Zeytun mahallesine giren İsrail güçleri havan toplarıyla hedef alındı.

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, Gazze şehrinin güneyindeki ez-Zeytun mahallesindeki "Şafat" kavşağı yakınında İsrail askeri Merkava tankı iki tanksavar mermisiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının batısında casusluk görevinde bulunan bir İsrail askeri casus drone'u ele geçirildi.

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin güneydoğusundaki Refah kara geçidinde konuşlanmış İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki doğu mezarlığının arkasında bir grup İsrail askeri ve askeri araçları standart 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef alındı.

Refah'ın doğusundaki Brezilya mahallesinde bulunan İbn Teymiyye Camii yakınlarındaki İsrail askerleri ve askeri araçları ağır kalibreli havan topları ile hedef alındı.

Cibaliya kampındaki Ebu el-Ayş Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde saklanan İsrail askeri gücünü Berk anti-personel bombalarıyla hedef aldı.

Standart 60 kalibrelik havan mermileriyle Cibaliya kampındaki Mezaya civarındaki İsrail askeri toplantıları hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusunda İsrail askeri Merkava tankı tandem mermiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki Ebu Zeytun bölgesinde İsrail ordusunun Merkava tankına Berk patlayıcısı patlatıldı.

İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının "Netzarim" eksenindeki mevzileri ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda İsrail askeri "Evo Max" insansız hava aracı düşürüldü.

Gazze Şehri'nin ez-Zeytun semtindeki Selahaddin Caddesi'ndeki bir eve çekildikten sonra özel bir İsrail kuvvetiyle şiddetli silahlı çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak operasyonla Kissufim askeri bölgesi 107 tipi roketlerle bombalandı.

İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının "Netzarim" eksenindeki mevzileri düzenli havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki muharebe ekseninde bir İsrail askerini keskin nişancılıkla vurdu.  

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki 2. Bloktaki muharebe ekseninde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının mevzileri standart havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin doğusundaki es-Selam mahallesindeki savaş ekseninde İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grubu düzenli havan toplarıyla bombaladı. 

Mücahid Tugayları’nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya ilerleme ekseninde uygun silahlar kullanılarak İsrail kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Uygun silahlar kullanılarak Cibaliya kampındaki ilerleme ekseninde Ebu Zeytun okullarının arkasında İsrail piyade kuvvetleriyle çatışmalara girdi.

Ez-Zeytun mahallesinde İsrail askeri Merkava tankı hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 14 Mayıs'taki operasyonları:

İsrail güçlerini 107 tipi kısa menzilli roketlerle Gazze şehrinin doğusundaki ez-Zeytun mahallesindeki Hasan el-Benna Camii yakınlarını hedef aldı.

Brezilya mahallesinde ilerleme ekseninde bir İsrail askeri birlik taşıyıcısında patlayıcı patlatıldı, bunu Refah şehrinin doğusundaki el-Cüneyna mahallesindeki George Caddesi'nde İsrail askeri piyade gücüyle şiddetli çatışmalar izledi.

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda İsrail askerleri ve araçlarına karşı uygun silahlar kullanılarak şiddetli çatışmalara girdi.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda, 107 tipi roket atışıyla Merkez Valiliğin doğusundaki "Kissufim" askeri alanı hedef alındı.

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki okulların arkasındaki İsrail güçlerinden oluşan bir toplantıyı 100 mm'lik havan toplarıyla bombaladı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki Ebu el-Ayş caddesinde sıkı bir pusu kurarak İsrail askeri aracında patlayıcı patlatıldı.

Kerem Ebu Salim'de İsrail güçlerini ve askeri araçlarını roket yağmuruyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 14 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 16.00 sıralarında Maale Golani Kışlası'ndaki 801'inci Tugay'ın karargahı füzelerle hedef alındı.

Yerel saatle 16.50 sıralarında Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki es-Semaka bölgesi top mermileriyle hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 13:10 civarında, Admit yerleşim yeri ve fırlatma üssü, komuta ve kontrol merkezi üzerinde uçan bir casus balonunun tümü, bir füze yağmuruyla hedef alındı.

Yerel saatle 14.35 sıralarında el-Malikiye yerleşim yerinde İsrail askerlerinin kullandığı binalar uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 15.15 sıralarında Avivim yerleşiminde İsrail askerlerinin kullandığı binalar uygun silahlarla hedef alındı.

Irak'taki İslami Direniş'in 14 Mayıs'taki operasyonları:

İlk kez kullanılan iki el-Arfad insansız hava aracıyla işgal altındaki Filistin topraklarındaki Umm el-Raşraş'ta (Eilat) hayati önem taşıyan bir askeri bölge hedef alındı.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Umm el-Raşraş'ta (Eilat) hayati önem taşıyan bir askeri bölgeyi insansız hava araçlarıyla hedef aldı.



Makaleler

Güncel