Direniş Ekseni Cephesi (15 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (15 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 15 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı'ndaki Ternis Kavşağı'nda bir D9 askeri buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Refah şehrinin doğusundaki mezarlığın kuzeyinde bir D9 buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze şehrindeki Zeytun mahallesinin güneyinde İsrail bir piyade kuvvetini anti-personel roketle hedef aldı ve onları ölü ve yaralı bıraktı.

Amitai yerleşim yerini 114 mm'lik kısa menzilli "Recum" roket sistemiyle bombaladı.

Refah şehrinin doğusunda yer alan mezarlığın kuzeyindeki el-Aradat bölgesinde bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Celile'deki “Liman” askeri kışlasını Güney Lübnan'dan yoğun roket bombardımanıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya şehrinin doğusundaki İsrail topçu mevzilerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki bir grup işgal askerinin üzerine drone aracılığıyla anti-personel roket attı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının "4. Blok" bölgesinde düzenlenen birleşik bir operasyonda, bir "D9" askeri buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Cibaliya şehrinin doğusundaki bir Merkava 4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

İki anti-personel roketle bir evin içine saklanan İsrail askerlerini hedef aldı ve onunla çatıştı. Kurtarma kuvveti bölgeye doğru ilerlerken, bir Merkava tankı "Şavaz" bombasıyla patlatıldı. Operasyonda en az 12 askerin öldürüldüğü bildirildi.

Refah şehrinin doğusundaki et-Tabiin Camii yakınlarında bir İsrail askeri keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının doğusundaki bir eve sızmaya çalışan özel bir İsrail gücünü "Şavaz" cihazıyla havaya uçurdu ve üyelerini öldürdü.

Şehit Ömer el-Kasım Güçlerinin 15 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki es-Selam ve el-Cüneyna mahallelerinde ilerleme eksenindeki İsrail güçlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Brezilya mahallesindeki İbn Teymiyye Camii yakınlarında patlayıcı patlatıldı.

Mücahidler Tugayları’nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze şehrinin güneyindeki ez-Zeytun mahallesinin ilerleyişi ekseninde D9 askeri buldozeri (RBG71) mermisi ile hedef alındı.

Kudüs Tugayları'nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Mücahidler Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonla Cibaliya Kampı'ndaki Ebu’l-Ayş Caddesi'nde bir Merkava tankını anti-zırh roketiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Sderot şehrini roket bombardımanına tuttu.

Refah kapısı civarına giren İsrail askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Cibaliya şehrinin doğusundaki el-Kaşif tepesinde İsrail araçlarının oluşturduğu bir topluluğu 81 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Cibaliya Kampı'ndaki Ebu’l-Ayş Caddesi'ndeki binalardan birine saklanan bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Cibaliya kampındaki bakanlık kliniğinin karşısında özel bir kuvvet tarafından işgal edilen bir binadaki işgal askerlerini iki havan mermisiyle hedef aldı.

Cibaliya kampındaki Ebu Zeytun yakınlarında düşman askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi, İsrail güçlerinden ölenler ve yaralananlar oldu.

Cibaliya kampının doğusundaki es-Sikke Caddesi'nde girdiği şiddetli çatışmalarda İsrail ordusundan bir piyade kuvvetini öldürdü ve yaraladı.

Cibaliya kampındaki el-Ternes kavşağında bir Merkava tankını ve bir askeri buldozeri iki "Tandum" roketiyle hedef aldı.

Cibaliya kampında İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu, 81 kalibrelik ve 60 kalibrelik nizami havan toplarıyla bombardımana tuttu.

Cibaliya kampı pazarındaki İsrail askerlerini ve araçlarını 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Refah'ın doğusundaki Tabi’in Camii civarındaki düşman piyade askerlerini 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

El-Nasır Selahaddin Tugayları'nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, işgal altındaki Sderot şehrini iki normal Tip 107 mm roketle bombaladı.

Kassam Tugayları ile ortak düzenlenen ortak komando operasyonuyla, Cibaliya kampındaki Rabia bölgesi yakınlarında bir işgal asker taşıyıcısını yapışkan bombayla sıfır mesafeden havaya uçurdu, mürettebatını ölü ve yaralı bıraktı.

"Gerzim Dağı"ndaki (Cebel et-Tur) İsrail askeri karakolunu kurşun yağmuruyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ve diğer direniş gruplarıyla ortak bir operasyonla kuzey Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya kampında İsrail rejim güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Topçu birlikleri Cibaliya'nın doğusundaki İsrail güçlerini havan toplarıyla bombaladı.

Aksa Şehitleri Tugayları’nın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki çeşitli bölgelere giren İsrail askerleri ve araçlarıyla makineli tüfekler ve RPG roketleri kullanarak şiddetli çatışmalara girdi. Kamptaki "et-Ternis" Caddesi üzerinde düşman askerleri ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı. Yine kampın doğusundaki Ebu Zeytun okullarının arkasına giren bir Merkava tankını “RBG85” mermisi ile hedef aldı ve tam isabetle vurdu

Hizbullah'ın 15 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 12:00 civarında İsrail ordusunun Lübnan'ın işgal altındaki Şebaa kentinde bulunan Radar sahasındaki gözetleme ekipmanı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 16.58 civarında Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki es-Semaka bölgesi füzelerle hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 11.35 sıralarında İsrail ordusunun Branit Kışlası'ndaki 91. Tümen karargâhı Burkan füzeleriyle hedef alındı.

Yerel saatle 12.00 civarında İsrail askeri Hava Kontrol Birimi'nin Meron Üssü'ndeki karargahı Katyuşa roketleri, ağır roketler ve top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 17.00 civarında İsrail ordusunun Ras Nekura deniz üssü top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 19.50 civarında İsrail ordusunun Tiberya şehrinin batısındaki Ilani Üssü insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Irak'taki İslami Direniş'in 15 Mayıs'taki operasyonları:

İşgal altındaki Eilat kentindeki hayati bir askeri hedefi insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Filistin'deki Eriha Vadisi ve Birus's-Sebi'deki Nevatim Hava Üssü bölgelerindeki hayati hedeflere yönelik gelişmiş seyir füzeleri fırlatıldı.

Yemen ordusunun 15 Mayıs'taki operasyonları:

Kızıldeniz'deki Amerikan destroyeri USS MASON'u bir dizi uygun deniz füzesiyle hedef alan askeri bir operasyon gerçekleştirdi.

İşgal altındaki Filistin limanlarına doğru yola çıkan ‘Destiny’ gemisine Kızıldeniz'de füze barajıyla yönelik ortak operasyon düzenlendi.