İran’ın acı günü

img
İran’ın acı günü YDH

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet dün yaşanan bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti.




YDH- İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterden kurtulan olmadı. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le ortak bir açılış törenine katıldıktan sonra başkent Tahran’a dönüyordu.

İran basınında yer alan haberlere göre İran heyeti açılış töreninin ardından üç ayrı helikopterle hareket etti. İlk iki helikopter dönerken Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter ile bağlantı kesildi.

Dün açıklama yapan İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, helikopterin sert iniş yaptığı yönünde bilgi aldıklarını ancak hava şartlarının olumsuzluğu ve arazinin sarp ve ormanlık olması sebebiyle helikoptere ulaşılamadığını söylemişti.

 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma imamı Muhammed Ali Al-i Haşim’in yanı sıra Reisi’nin koruma ekibi ve helikopterin teknik personelinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İran anayasasına göre cumhurbaşkanının ölümü, azli veya iş yapamayacak ölçüde hastalanması halinde cumhurbaşkanı birinci yardımcısı seçimlere kadar cumhurbaşkanlığı görevini üstleniyor.

Yine anayasa gereği 50 gün içerisinde de yeni cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerekiyor. 

 



Makaleler

Güncel