Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düştüğü konumu İran İHA'ları tespit etti

img
Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düştüğü konumu İran İHA'ları tespit etti YDH

İran Genelkurmay Başkanlığı, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin düştüğü konumu, Türkiye'nin yardımına rağmen Hint Okyanusu'ndan geri çağrılan insansız hava araçlarının tespit ettiğini bildirdi.




YDH - İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdulahiyan ve beraberindekilerin 19 Mayıs'ta düşen helikopterinin konumunun kurtarma güçleri ve Okyanusu'ndan geri çağrılan insansız hava araçları tarafından tespit edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin gece görüş ve termal kameralarla donatılmış bir insansız hava aracı göndermesine rağmen, insansız hava aracı, bulutun altındaki algılama ekipmanı ve kontrol noktalarının eksikliği nedeniyle kaza alanını doğru bir şekilde bulamadı," denildi.

Açıklamada, kazanın ardından bölgenin engebeli arazisi ve zorlu hava koşulları nedeniyle İran'ın keşif radarıyla donatılmış gelişmiş insansız hava araçlarını çağırdığı belirtildi.

Ancak açıklamada, aracın kaza mahallinden uzakta, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde bir görevde olması ve coğrafi uzaklık nedeniyle Cumhurbaşkanı'nın helikopterini kurtarma güçlerinin aramaya başladığı kaydedildi.

Bununla beraber açıklamada, pek çok 'dost ülkenin' yardıma hazır olduklarını ifade etmelerine rağmen İran'ın, ülkenin kuzeybatısındaki kaza mahalline yakınlığı nedeniyle kurtarma görevine yardımcı olması için Türkiye'yi seçtiği ifade edildi.

Açıklamada, nihayetinde kaza mahalinin 20 Mayıs günü şafak vaktinde İran kara kurtarma güçleri ve Hint Okyanusu'ndan çağrılan insansız hava araçları tarafından bulunduğuna vurgu yapıldı.



Makaleler

Güncel