Hizbullah, İsrail hükümetini böldü

img
Hizbullah, İsrail hükümetini böldü YDH

İsrail'in Lübnan sınırındaki yerleşimlerinin yeniden inşası, işgal hükümetindeki iç ihtilaflar nedeniyle yine çözülemedi.




YDH - İsrail basını, Lübnan sınırında yer alan ve Gazze savaşının başından bu yana Hizbullah'ın operasyon düzenlediği kuzey yerleşimlerinin restorasyon planının yine karara bağlanamadığını yazdı.

Planın dün itibariyle hükümetin düzenlediği oturumda oluşturulması gerektiği, ancak yaşanan iç ihtilaflar nedeniyle bir kez daha nihai bir kararın çıkmadığı belirtildi.

Siyonist rejimin kuzey yerleşimlerindeki yerel yönetimler, aylardır hükümet yardımının taksitlendirilmesini bekliyor.

Söz konusu öneri, bakanlar arasındaki anlaşmazlık ve çekişmeler nedeniyle kabul edilmedi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Kuzeyde yerleşim, güneyde (Gazze'de) olup bitenlere bağlı, bu da çözülmeli," ifadelerini kullandı.

Açıklamaya yanıt veren Likud partisinden bakanlar, Savunma Bakanı'ndan 'kuzeyi gündeme getirmeden önce Hamas'ı yenmesini' talep etti.

Netanyahu hükümetindeki bakanlar arasında işgal altındaki Filistin'in kuzeyine ilişkin ortak bir görüş yok.

Gallant'ın kuzeydeki yerleşimlerden sorumlu olacak bir komite kurulmasını talep etti, ancak ilgili yapı kurulamadı.

Uzun zamandır Netanyahu hükümetinin kuzey yerleşimlerini ihmal ettiği ve bu bölgeleri yardımdan yoksun bıraktığı yönündeki tepkiler de devam ediyor.

Yedioth Ahronoth gazetesine göre kuzeye acil yardım sağlanmasını olan ve bölgeden kaçan on binlerce yerleşimciye acil müdahalede bulunmayı da içeren programın da bir kez daha ertelenmesi bekleniyor.

Bu ayın başında kuzeydeki yerleşimcilerin liderleri, İsrail'den tamamen ayrılarak 'Celile Devleti'ni adı altında bağımsız bir yönetim kurma kararı almıştı.



Makaleler

Güncel