İsrail yönetimi, yerleşimcilerin arazilerine bedelsiz el koydu

img
İsrail yönetimi, yerleşimcilerin arazilerine bedelsiz el koydu YDH

İsrail medyası, ordunun kuzeydeki İsrailli yerleşimci çiftçilerin topraklarına bedelsiz el koyduğunu bildirdi.




YDH - Hizbullah'ın Gazze savaşının başından bu yana operasyon düzenlediği İsrail'in kuzey yerleşimleri ile Tel Aviv arasındaki anlaşmazlık büyüyor.

Lübnan sınırı yakınlarındaki yerleşimlerde tarımla uğraşan yerleşimciler, İsrail ordusunun herhangi bir maddi karşılık ödemeden arazilerine el koyduğunu kaydetti.

Batı Celile'de yaşayan bir yerleşimci, Kanal 13'e verdiği röportajda, "Kışın sarımsak, ardından da balkabağı ekmeyi planlıyordum, ancak savaşın başından bu yana ordu tüm arazime el koydu ve neredeyse 8 aydır herhangi bir tazminat almadım," ifadelerini kullandı.

Askerlerin gelip kuzey komutanlığından alınan emir doğrultusunda bölgenin kendilerine ait olduğunu söylediklerini belirten yerleşimci, "Ordunun benimle iletişime geçeceğini söylediler ama bugüne kadar haber gelmedi. Kuzey komutanlığından Savunma Bakanlığı'na kadar pek çok yere müracaat ettim ama hiçbir yanıt alamadım," dedi.

Yerleşimci, "Alan boyunca 6,7 metre yüksekliğinde yüksek bir set inşa ettiler ve başka hiçbir şey yapmadılar. Bunu savaşın başında inşa ettiler ve gördüğünüz gibi tüm alan dikenler ve yabani otlarla dolu. Durum bu," diye ekledi.

Ordunun araziyi kullanmasına engel olduğunu ve gelirlerinin azaldığına dikkat çeken yerleşimci, ayrıca bu koşullar altında yaşamanın sürdürülemez olduğunu vurguladı.

Tarımla uğraşan İsrailli yerleşimciler, yüksek faiz oranlarına rağmen hayatta kalmak için banka kredilerine bel bağlamış durumda.

Yerleşimci, mali durumlarını idare etmek için arkadaşlarından da borç aldıklarını ve hükümetten ödeme beklediklerini söyledi.

Geçen haftalarda Siyonist rejimin kuzey yerleşimlerinin liderlerini bir araya getiren 'İsrail Çatışma Bölgesi Forumu' toplantısında, 'Celile Devleti'nin kurulması ve İsrail'den tamamen bağımsız olma yönünde karar alınmıştı.