Direniş Ekseni Cephesi (24 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (24 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 24 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 24 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya proje bölgesinde düzenlenen pusuda, yakın mesafeden Yasin 105 roketi, tandem roketi ve Şuvaz patlayıcı cihazı kullanılarak iki Merkava-4 tankı ve bir D9 askeri buldozer hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının kuzeyindeki Beyt Lahya proje alanında ilerleme ekseninde iki İsrail askerini keskin nişancı atışlarıyla vurdu.

Gazze şehrinin güneyinde “Netzarim” ekseninde İsrail güçlerinin bulunduğu grup ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı yakınlarında "Merkava" tankı Yasin 105 roketi ve "D9" askeri buldozeri tandem roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının kuzeyinde "Merkava-4" tankını "Şuvaz" patlayıcıyla hedef aldı.  

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki bir konut binasının içinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Bir İsrail kuvvetini Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kasabasının kuzeyindeki bir tünelin girişine çekti ve onlarla şiddetli çatışmalara girerek arkalarında çok sayıda ölü bıraktı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeydoğusundaki Tabet Zari bölgesinde üç tankı Yasin 105 roketleri ve Şuvaz patlayıcılarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki el-Kasasib mahallesinde Merkava-4 tankını Şuvaz patlayıcı cihazı kullanarak patlattı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 24 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı çevresinde toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları ağır havan toplarıyla bombalandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata kampına saldıran İsrail askerleri ve askeri araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 24 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı çevresinde toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları 107 mm'lik roketlerle bombalandı.

Türk Dostluk Hastanesi çevresinde toplanan İsrail askerlerini 107 mm güdümlü füzeyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 24 Mayıs'taki operasyonları:

İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir grubu, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Sofa askeri destek sahasında havan topları kullanarak bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı yakınlarında İsrail piyade kuvvetlerine patlayıcı madde patlatıldı.

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, Cibaliya kampındaki Ayşe Camii yakınında Merkava tankı tandem roketiyle hedef alındı.

El-Asife Güçleri’nin 24 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki Sivil İdare sahasında İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir grubu havan toplarıyla bombaladı.

Hizbullah'ın 24 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 15:35 civarında Bayad Blida sahasındaki gözetleme ekipmanları hedef alındı.

Yerel saatle 17.40 sıralarında Margaliot yerleşim yerindeki İsrail askerleri hedef alındı.

Yerel saatle 18.35 sıralarında el-Menara yerleşim yerindeki bir askeri bina hedef alındı.

Yerel saatle 18.35 sıralarında Yoav Kışlası'ndaki İsrail askerleri hedef alındı.

 Yerel saatle 19:05 civarında Illit'teki 91. Tümenden İsrail askerleri hedef alındı.

 Yerel saatle 19.30 civarında Lübnan'ın Kefr Şuba bölgesindeki Ramsa bölgesi hedef alındı.

Yerel saatle 21.30 sıralarında 769'uncu Tugay'ın el-Sahel Taburu'nun Beyt Hilal üssündeki karargahı Felak roketiyle hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 23:35 civarında İsrail askerleri Yarun'daki Seravat Üçgeni'ne füzeyle hedef alındı.

Yerel saatle 17.20 sıralarında Malikiye bölgesi iki Burkan roketi tarafından hedef alındı.

Yerel saatle 17:35 civarında Hurş Ştula'da bir Merkava tankı hedef alındı ​​ve imha edildi. Tankı kontrol etmeye gelen İsrail askerleri de hedef alındı.

Yerel saatle 18.30 civarında Doviev sahası Felak roketleriyle hedef alındı.

Irak İslami Direnişi’nin 24 Mayıs'taki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Umm el-Raşraş'ta (Eilat) önemli bir askeri bölge, drone ile hedef alındı.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Hayfa Limanı insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Yemen ordusunun 24 Mayıs'taki operasyonları:

Arap Denizi'ndeki İsrail'e ait MSC ALEXANDRA gemisini balistik füzelerle hedef aldı.

Deniz kuvvetleri, drone hava kuvvetleri ve füze kuvveti ortak operasyonla Kızıldeniz'den geçerken Yunan şirketine ait Doğu Akdeniz Denizcilik'e ait YANNIS adlı gemiyi hedef aldı. Operasyon, aynı şirkete ait üç geminin bu yılın 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde işgal altındaki Filistin limanlarına ulaşması sonrasında gerçekleşti.

Yemen ordusunun füze kuvveti, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal ederken Akdeniz'de ESSEX adlı gemiyi çok sayıda füzeyle hedef aldı.