Zorlu, İsrail'deki varlıklarını satıyor

img
Zorlu, İsrail'deki varlıklarını satıyor YDH

Zorlu Holding, İsrail'deki Aşdod Energy ve Ramat Negev Energy enerji santrallerindeki tüm hisselerini satma kararı aldı.




YDH - İsrailli enerji şirketi Edeltec, Zorlu Holding'in Aşdod Energy ve Ramat Negev Energy elektrik santrallerini kapsayan ortak şirket Azotek Electric'teki hisselerinin tamamını satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Globes gazetesinde yer alan habere göre 190 megavatlık toplam elektrik üretim kapasitesine sahip olan bu santraller, çevrelerindeki fabrikalara ilgili endüstriyel hizmetleri de sağlıyor.

Bugüne kadar Zorlu, Azotec Electric'in sırasıyla yüzde 42,15 hissesine sahipti.

İlgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından Edeltec, her iki enerji santralindeki hisselerin yüzde 100'üne sahip olacak.

Zorlu Holding'in borsaya yaptığı bildirime göre, holdingin Azotek Electric'teki haklarının satışı karşılığında alacağı toplam bedel yaklaşık 127 milyon şekel.

Türkiye hükümeti, güçlü kamuoyu baskının ardından Siyonist rejim ile ticari ilişkilerini kesme kararı aldığını açıklamıştı.

Mevcut işlemin tamamlanmasının ardından Zorlu Holding'in elinde Dorad Enerji santralindeki yüzde 25'lik hissesi daha kalacak.

Edeltec'in CEO Yardımcısı Niv Saber, gazeteye verdiği demeçte, "Bu hamle Edeltec Grubu'nun kontrolünü ve gücünü artırmaya yönelik stratejik bir hamledir. Grubumuz, Zorlu'ya Zorlo'ya bu enerji santrallerinde 15 yılı aşkın süredir sürdürdüğü iyi ortaklık ve Dorad enerji santralindeki ortaklığın devamı için teşekkür etmektedir," dedi.

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak ise, "Dünyanın çeşitli bölgelerinde yatırımları bulunan küresel bir şirket olarak İsrail'de de doğalgaz santrallerimiz bulunuyor. Dünyamızın değişen ihtiyaçlarına paralel olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda, bir süredir doğalgaz operasyonlarımızı yatırımcılarımıza zarar vermeden satmak için çalışıyoruz," ifadesini kullandı.