Direniş Ekseni Cephesi (25 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (25 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 25 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı yakınlarında Merkava tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Ebu Zeytun okulunun arkasındaki Merkava-4 tankını Yasin 105 roketiyle ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampında yer alan el-Burey kavşağında başka bir Merkava-4 tankını hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki bir tünelin girişine yakın bir grup İsrail askerinin üzerinde patlayıcı patlatıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki Hebbub binasının yanındaki İsrail ordusunun özel bir biriminde bubi tuzaklı bir ev patlatıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının kuzeydoğusunda bir İsrail askerini keskin nişancı ateşi altına aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki İmam Ali Camii civarında bir Merkava-4 tankını iki Yasin 105 roketi ile hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 25 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'daki el-Kasasib mahallesinde İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir grubu 60 mm'lik havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da ilerleme ekseninde Merkava-4 tankı anti-zırh roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusundaki ön hatlarda İsrail askerlerinin ve ordu araçlarının bulunduğun grup havan topları bombalandı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehrinin doğusundaki havaalanı yakınlarına giren İsrail güçlerinden oluşan bir grup ve askeri araçları hedef alındı.

Tel el-Hava'nın güneyindeki “Netzarim” eksenindeki ikmal hattındaki İsrail askerlerinin mevzisini havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları'nın 25 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye şehrinin el-Kasasib mahallesinde İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grup, standart 60 kalibrelik havan toplarıyla bombalandı.

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeydoğusundaki Tabet Zari bölgesine giren İsrail askerleri ve askeri araçlarının oluşturduğu bir grup 107 tipi güdümlü füzeyle hedef alındı.

Mücahid Tugayları’nın 25 Mayıs'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki el-Nasira Caddesi'nde İsrail askeri cipinde yerel yapım patlayıcıyı patlattı ve İsrail kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hizbullah'ın 25 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 12:20 civarında, İsrail kuvvetlerinin el-Merc sahasındaki hareketini izledikten ve orada güçlendirilmiş bir Merkava tankını gözlemledikten sonra direniş savaşçıları burayı güdümlü bir füzeyle hedef aldı, bu da tesisin yok olmasına ve çok sayıda kayıplara neden oldu.

Saat 14.30'da "Menara" yerleşiminde İsrail askerlerinin kullandığı bir bina uygun silahlarla hedef alınarak tam isabetle vuruldu.

İsrail askerlerinin barındığı "Maenara" yerleşimindeki bir binayı roket bombardımanıyla hedef aldı.

Yerel saatle 18.10 sıralarında, işgal altındaki Lübnan'ın Kfer Şuba tepelerindeki Ruveysat el-Alem bölgesinde İsrail güçlerine ait casus teçhizatı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 19.00 sıralarında "Metulla" yerleşim yerinde İsrail askerlerinin kullandığı iki bina uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 16:15 civarında, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Zebdin bölgesini top mermileriyle hedef aldı.

Batı Sektörü:

Yerel saatle 13.05 civarında "Zarit" kışlasındaki hedefleri güdümlü füzeler ve top mermileriyle hedef alarak, tam isabetle vurdu.

"Ştula" yerleşiminde İsrail askerlerinin kullandığı iki binayı uygun silahlarla hedef aldı.