İsrail ordusu: Çaresiz kaldık

img
İsrail ordusu: Çaresiz kaldık YDH

İsrail ordusunu esirlerden sorumlu komutanı Nitzan Alon, 'çarelerinin olmadığı' ve mevcut hükümetle herhangi bir esir takası anlaşmasına imza atılmayacağını söyledi.




YDH - İsrail ordusunun Kayıp ve Esir Askerler Daire Başkanı Tümgeneral Nitzan Alon, direnişin elindeki askerlerin ailelerine subaylar aracılığıyla mevcut durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını vemevcut durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını ve 'bu hükümet kadrosuyla herhangi bir anlaşma olmayacağını' bildirdi.

Kanal 12'nin haberine göre Alon, subaylara Başbakan Benyamin Netanyahu ile görüştüğünü ve anlaşmanın kabul edilmesinin ardından savaşa her an dönmenin mümkün olabileceği yönünde bilgi aldığını belirtti.

Habere göre Alon, subaylara "Benim üzerinde durduğum anlaşma tüm esirlerin iadesini içerecek, Hamas ise anlaşmanın savaşın sona ermesini içereceği konusunda ısrar ediyor," dedi.

Diğer yandan başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Müzakere heyeti içindeki çatışmalar sadece Hamas'ın elini güçlendiriyor, ailelere zarar veriyor ve esirlerimizin serbest bırakılmasına engel oluyor," denildi.

Açıklamada, "Başbakan Netanyahu müzakere heyetine esirlerimizin serbest bırakılması için defalarca geniş yetki verirken Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini talep etmeye devam ediyor. Başbakan Netanyahu buna şiddetle karşı çıkıyor," ifadelelerine yer verildi.

Konu hakkında bilgi sahibi Mısırlı bir yetkilinin pazar günü CNN'e yaptığı açıklamaya göre İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası görüşmeleri salı günü yeniden başlayacak.

CNN'e göre Mısırlı yetkili, görüşmelerin Kahire'de yapılacağını da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi İsrailli bir yetkili de görüşmelerin önümüzdeki hafta yeniden başlayacağını söyledi ancak nerede yapılacağını belirtmedi.



Makaleler

Güncel