Jerusalem Post: İsrail hükümeti yargılanmalı

img
Jerusalem Post: İsrail hükümeti yargılanmalı YDH

Jerusalem Post gazetesi yayın kurulu, Netanyahu hükümetinin Gazze'de esirleri geri alma konusunda başarısız olduğunu ve hükümet üyelerinin yargılanmaları gerektiğini belirtti.




YDH - Jerusalem Post gazetesi yayın kurulu, Benyamin Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi'nde direnişin elindeki esirleri geri almada başarısız olduğunu ve durumun vahim olduğunu yazdı.

Makalede, Gazze'de yedi ayı aşkın bir süredir devam eden savaşın ardından, ateşkes görüşmelerinde arabulucular bir ilerleme sağlamakta zorlanırken, ordu esirlerin yerini tespit etmeye ve onları geri getirmeye çalışıyor," denildi.

Kasım ayındaki esir takası anlaşmasının 'uzak bir anı' gibi gelmeye başladığına dikkat çekilen makalede, "Haziran ayına geldik sayılır ve İsrail Gazze'de hala 100 civarında esirin olduğunu, en az 39'unun cesedine ulaşıldığını söylüyor," ifadeerine yer verildi.

Rakamların, esirleri eve getirme çabalarının başarsız olduğu ve durumun vehametini koruduğu gerçeğini yansıtığına işaret edilen makalede, "Savaş ne kadar uzarsa, onları canlı olarak geri getirme şansı da o kadar azalıyor," yorumu yapıldı.

Makalede, Siyonist rejimin Refah kentine yönelik işgal konusunda öne sürdüğü önemli faktörlerden birinin de esirlerin geri getirilmesi olduğu anımsatılarak "Eğer İsrail, esirleri geri getirme hedefinde başarılı olmak istiyorsa belki de daha fazlasını yapmanın zamanı gelmiştir," değerlendirmesi yer aldı.

Makalede şöyle devam edildi: "İsrail hükümeti esirler ve aileleri konusunda başarısız oldu. İsrail ordusu, esirleri ve ailelerini yüzüstü bıraktı. Bir noktada sorumlu tutulmaları gerekiyor."



Makaleler

Güncel