Direniş Ekseni Cephesi (28 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (28 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 28 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 28 Mayıs'taki operasyonları:

Refah şehrinin güneyindeki Rabia el-Adeviyye mahallesi çevresinde konuşlanan İsrail askerlerini kısa menzilli 107 tipi roketlerle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının kuzeyindeki el-Alem bölgesinde Merkava tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Yebna kampının güneyinde konuşlanmış bir grup İsrail kuvveti, havan topları ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin güneyinde yer alan eş-Şaut kampında bir grup özel İsrail kuvvetinin saklandığı bubi tuzaklı bir bina patlatıldı.

Kudüs Tugayları'nın 28 Mayıs'taki operasyonları:

Kuzey Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya kampının doğusundaki Sivil İdare civarında İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grubu standart havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı civarında, İsrail güçlerine ait bir brup ve askeri araçları 60 kalibrelik düzenli havan toplarıyla bombalandı.

Kassam Tugayları savaşçılarıyla ortak düzenlenen operasyonda, Cibaliya kampının kuzeyindeki Nur el-Kabi binası yakınındaki bir grup İsrail askeri ve askeri araçları 60 kalibrelik normal havan toplarıyla hedef alındı.

Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 28 Mayıs'taki operasyonları:

Cibaliya'da bir binada mevzilenen güçlerle şiddetli çatışmalara girerek çok sayıda ölü ve yaralı bıraktı

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 28 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının semalarında İsrail ordusuna ait bir "Mavic Pro" drone’yi düşürdü ve kontrolünü ele geçirdi.

Kısa menzilli roketlerle “Netzarim” ekseninde bulunan bir grup İsrail kuvveti hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki ilerleme ekseninde İsrail askeri araçlarından oluşan bir konvoy havan toplarıyla bombalandı.

İsrail ordusunun Cibaliya kampındaki Sad Camii yakınında barikat kurduğu bir evi tahkimat karşıtı top mermisiyle hedef aldı.

Mücahid Tugayları’nın 28 Mayıs'taki operasyonları:

İsrail askeri "Amitai" Tugayı'nın güney Gazze Şeridi'ndeki Refah'ın doğusundaki bölgesini roket bombardımanıyla hedef aldı.

Asife Güçleri’nin 28 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğu ve güneydoğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail askerlerini ve askeri araçlarını standart ve ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Hizbullah'ın 28 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu Sektörü:

Yerel saatle 14.10 sıralarında İsrail askerlerinin işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki es-Semaka mevkii civarına konuşlandırılan İsrail askerlerini top mermileriyle hedef aldı.

Yerel saatle 18.10 sıralarında işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki es-Semaka bölgesini uygun silahlarla hedef aldı.

Batı Sektörü:

Yerel saatle 06.00 sıralarında güdümlü füzeler, top mermileri ve doğrudan silahlarla Ramia bölgesini, garnizonunu, teçhizatını ve rejim askerlerinin mevzilerini hedef aldı.

Yerel saatle 18.30 civarında İsrail güçlerini güney sınırında izleyip takip ettikten sonra top mermileriyle onları hedef aldı.

Irak'taki İslami Direniş'in 28 Mayıs'taki operasyonları:

"Eilat"taki (Umm el-Raşraş) önemli bir askeri bölgeyi hedef aldı.



Makaleler

Güncel