Direniş Ekseni Cephesi (29 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (29 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 29 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 29 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin es-Sabra mahallesinin güneyindeki Üniversite Koleji'ni çevreleyen binalardan birine barikat kuran İsrail askeri piyade kuvvetini anti-personel mermisi kullanılarak hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki et-Tennur semtindeki el-Fedayi Stadyumu bölgesinde 15 İsrail askerinden oluşan bir tabura karşı Radiyye patlayıcısı patlatıldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel Zurub bölgesinde İsrail güçlerinin bir toplantısını havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki eş-Şuke bölgesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşi altına aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki el-Halife Meydanı'nda Merkava-4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Refah şehrinin güneyindeki Yebna kampındaki el-Abd Cebr bölgesinde Merkava tankı ve D9 askeri buldozeri iki Yasin 105 mermisi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki es-Selam mahallesindeki Halid bin Velid Camii civarında iki Merkava tankının iki Yasin 105 roketiyle hedef alındığını bildirdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 29 Mayıs'taki operasyonu:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı civarında toplanan İsrail güçleri ve askeri araçları 60 kalibrelik standart havan toplarıyla hedef alındı.

"Netzarim" ekseninde konumlanan İsrail askerlerinin oluşturduğu bir grubu, 120 kalibrelik ve 60 kalibrelik havan mermileriyle ateş ederek hedef aldı.

“Netzarim” eksenindeki ikmal hattındaki komuta kontrol merkezlerini ağır kalibreli havan mermileriyle bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya projesinde ilerleme ekseninde bir D9 İsrail askeri buldozerini tanksavar mermisi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının kuzeyinde bir araya gelen İsrail askerlerini ağır kalibreli havan mermileriyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki es-Selam mahallesini işgal eden İsrail askeri grubunu ve askeri araçlarını, düzenli 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin eş-Şuka bölgesinde Merkava tankı RPG mermisiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin Tel el-Sultan bölgesinde Merkava tankı RPG mermisiyle hedef alındı.

Tulkerem'deki bir illegal yerleşimde bir işgal ordusu subayının evine girdiklerini, fakat çocukları evde olduğu için saldırmadıklarını, M4 tüfeği ve bir tabancayı alarak geri çekildiklerini açıkladı.

Kudüs Tugayları'nın 29 Mayıs'taki operasyonu:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda toplanan İsrail askerlerini 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Refah şehrinin güneyindeki Selahaddin Kapısı civarında İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu bir grup, standart 60 kalibrelik havan mermileriyle bombardıman edildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da bulunan Kemal Advan Hastanesi yakınındaki Merkava-4 tankını tanksavar mermileriyle hedef aldı ve imha etti.

Refah'ın güneyindeki Selahaddin Kapısı civarında toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef alındı.

Merkez Valiliğin kuzeyindeki Türk Hastanesi yakınındaki bir binada saklanan İsrail askerlerinin oluşturduğu grup 107 mm'lik roketle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Yebna kampının güneyinde bir İsrail askeri buldozerini 107 mm'lik bir roketle hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 29 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yer alan Tebbe Zari'deki İsrail askeri birlikleri birkaç havan topu mermisiyle hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 29 Mayıs'taki operasyonları:

Refah şehrinin doğusundaki ileri eksende yer alan “Tebbe Zari” ve “Meşru’ Amir” bölgelerindeki düşman asker ve araçlarını 107 mm kısa menzilli roketlerle hedef aldı.

Refah'ın batısındaki Sultan Mahallesi'ndeki Filistin Bankası civarında bir asker taşıyıcı güdümlü roketle hedef aldı.

Refah şehrinin güneybatısındaki Rabia el-Adeviyye Okulu civarına giren düşman asker ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Merkezi Valiliğin doğusundaki Ebu Mutaybık askeri mevkiindeki düşman askerlerinin kışlalarını havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 29 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu Bölgesi:

Yerel saatle 12.55 sıralarında el-Bağdadi askeri sahası füze ve drone bombardımanıyla hedef alındı.

Yerel saatle 18:10 civarında, İsrail’in işgali altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki es-Semaka askeri üssü füzelerle hedef alındı.

Yerel saatle 18.10 sıralarında Lübnan'ın Şebaa kentindeki Zibdin askeri üssü füzelerle hedef alındı.

Batı Sektörü:

Yerel saatle 09:15 civarında, Rahib sahasındaki İsrail askeri gözetleme ekipmanı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 09.30 sıralarında Ştula'daki İsrail askerleri top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 18.00 civarında Ramya bölgesi top mermileriyle hedef alındı.

Yemen ordusunun 29 Mayıs'taki operasyonu:

Kızıldeniz'deki LAAX adlı gemiyi çok sayıda deniz füzesi, balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldı.

Kızıldeniz'deki Morea adlı gemiyi çok sayıda deniz füzesi, balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldı.

Kızıldeniz'deki Sea Lady adlı gemiyi çok sayıda deniz füzesi, balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldı.

Bir dizi füze ve drone kullanarak Umman Denizi'ndeki Amerikan gemileri Alba ve Maersk Hartford'u hedef aldı.

Akdeniz'de bulunan MINERVA ANTONIA isimli gemiyi çok sayıda seyir füzesiyle hedef aldı.

Marib Valiliği semalarında düşmanca görevi sırasında bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracını yerel yapım karadan havaya füzeyle düşürdü.



Makaleler

Güncel