Direniş Ekseni Cephesi (30 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (30 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 30 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 30 Mayıs'taki operasyonları:

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ile gerçekleştirdikleri ortak operasyonla "Netzarim" ekseninde konuşlanan İsrail askeri güçleri havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Yebna kampındaki el-Abd Cebr Kavşağı'nda İsrail askeri personel taşıyıcısını Yasin 105 roketi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampındaki bir evde saklanan bir grup İsrail askerini "TBG" mermisiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid Camii yakınındaki Merkava tankı Yasin 105 roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Daru’s-Selam Camii yakınındaki Merkava tankı Yasin 105 roketi hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya’da Merkava-4 tankını Şuaz patlayıcıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Yebna kampında en az üç Merkava tankı Yasin-105 roketi ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya projesinde bir tankın üzerinde oturan bir grup İsrail askerinin üzerine "televizyon" tipi patlayıcı patlatıldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Tel Zarub'un arkasında bir grup İsrail kuvveti havan topları ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki eş-Şuke okulu yakınlarında anti-personel top mermisiyle üç İsrail askeri hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin et-Tennur mahallesinin doğusunda beş askerden oluşan İsrail askeri piyade devriyesi anti-personel Kaffaz patlayıcıyla hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 30 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneybatısında toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları havan topları ve 107 kalibrelik kısa menzilli roketlerle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının merkezindeki bir evin içinde saklanan bir grup İsrail askerini anti-personel toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Yebna kampında ilerleme ekseninde İsrail askerleriyle makineli tüfeklerle şiddetli çatışmalar yaşandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid Camii çevresindeki İsrail askerleri ve askeri araçları, 60 kalibrelik havan toplarıyla bombardımanıyla hedef alındı.

İşgal altındaki Batı Şeria kenti Cenin'de İsrail güçleriyle sıfır mesafeden, makineli tüfekler ve patlayıcılar kullanarak birçok cephede şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Nassar Kavşağı'ndaki ilerleme ekseni boyunca İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının havan toplarıyla hedef alınması.

Gazze şehrinin güneyindeki "Netzarim" eksenindeki ikmal hattında toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları roket bombardımanı ile hedef alındı.

Cibaliya kampının kuzeyindeki Nur el-Kabi binası çevresinde toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları, standart 60 kalibrelik havan mermileriyle bombardımanıyla hedef alındı.

Kudüs Tugayları'nın 30 Mayıs'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria kenti Cenin'in Sinema ekseninde İsrail işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girildi, İsrail güçlerinin üzerine ağır kurşun ve patlayıcı yağdırıldı.

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel Zarub civarında toplanan İsrail askerleri ve askeri araçları, ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Yebna kampındaki el-Kavs mevkii civarında bir grup İsrail askeri ve askeri araçları havan toplarıyla hedef alındı.

Kassam Tugayları ile düzenlenen ortak operasyonda, Refah şehrinin doğusundaki eş-Şuka Okulu çevresinde konumlanan iki İsrail askeri aracı, Tandem ve RPG toplarıyla hedef alındı.

Refah şehrinin batısındaki Tel Zarub civarındaki İsrail askerleri ve askeri araçları standart 60 mm'lik havan toplarıyla hedef alındı.

Mücahid Tugayları’nın 30 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki "Sufa" askeri destek bölgesini 107 tipi roketlerle hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 30 Mayıs'taki operasyonları:

Merkezi Valiliğin kuzeyindeki yüzen limandaki İsrail askeri grubu roket bombardımanıyla hedef alındı.

Kassam Tugayları ile düzenlenen ortak operasyonla “Netzarim” ekseninde konumlanan İsrail güçlerini havan toplarıyla bombaladı.

Hizbullah'ın 30 Mayıs'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 18:25 civarında Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki Ramsa askeri üssü füzelerle hedef alındı.

Yerel saatle 18.35 sıralarında Şebaa Çiftlikleri’ndeki Zibdin askeri üssü füzelerle hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 13:15 civarında Adathar sahası yakınındaki İsrail askerleri top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 17.50 sıralarında Cel el-Alem bölgesi yakınındaki İsrail askerleri top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 20.00 civarında Zarit askeri sahası top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 23.00 civarında, el-Menara Yerleşimi'ndeki bir İsrail askeri binası uygun silahlarla hedef alındı.

Irak'taki İslami Direniş'in 30 Mayıs'taki operasyonları:

Saraya Evliyau’d- Dem adlı Iraklı bir direniş grubu, İsrail rejimine karşı düzenlediği ilk büyük askeri operasyonda, işgal altındaki Hayfa'daki iki önemli İsrail askeri tesisini insansız hava araçlarıyla hedef aldı ve hedefleri tam isabetle vurdu.