Blinken: İsrail anlaşmaya hazır olduğunu teyit etti

img
Blinken: İsrail anlaşmaya hazır olduğunu teyit etti YDH

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Siyonist rejimin ateşkes ve esir takasına hazır olduğunu söyledi.




YDH - Times of Israel gazetesinin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazar günü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile görüşerek geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan son esir takası anlaşması önerisini ele aldı.

Times of Israel gazetesi, ateşkes anlaşmasının İsrail tarafından önerildiğini ve ABD Başkanı Biden tarafından açıklandığını yazdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Blinken'in Gallant ile yaptığı görüşmede 'İsrail'in bir anlaşma yapmaya hazır olduğunu ve Hamas'ın bunu kabul etmesi gerektiğini teyit ettiği' belirtildi.

Açıklamada, ayrıca "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığı bir kez daha teyit edildi," ifadesine yer verildi.

Blinken, ayrıca Gantz'a esirlerin serbest bırakılmasının yanı sıra anlaşmanın uygulanmasının İsrail'in Lübnan sınırındaki yerleşimcilerin dönmelerine olanak tanıyacak sükuneti sağlamaya yardımcı olacağını iletti.

Söz konusu görüşme, Biden'ın esir takası anlaşması önerisinin ayrıntılarını açıkladığı konuşmasından bu yana üst düzey ABD'li ve İsrailli yetkililer arasında kamuoyuna açıklanan ilk görüşmeler oldu.

Bugün Gallant, görüşmeye dair Siyonist rejimin Gazze'de savaşın sona ermesinin ardından Hamas'a 'alternatif bir partinin' iktidarı ele geçirme olasılığını değerlendirdiğini bildirmişti.



Makaleler

Güncel