Direniş, İsrail'i nasıl diz çöktürecek?

img
Direniş, İsrail'i nasıl diz çöktürecek? YDH

Filistin asla İsrail'in vahşetini sonuçsuz bir şekilde sürdürebileceği bir ölüm tarlası olmayacaktır.




YDH- Hannan Hüseyin, el-Meyadin'de ''How the resistance ensures Israeli capitulation'' başlığıyla yayınlanan makalesinde, Filistin direnişinin, İsrail'in sivillere yönelik ölümcül kampanyasına karşılık verme hakkının doğallığının altını çiziyor, bu sömürgeci bağı kırmaya devam eden silahlı mücadelenin sonucunda diz çökecek olan İsrail'in kendi yok oluşundan yine kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatıyor. 

 

İsrail rejimi, Refah'ta Filistinli sivillere yönelik tarifsiz vahşeti nedeniyle geri adım atmaya başlarken Gazze'de işlediği iğrenç suçlar ve katliamlar cevapsız kalmayacak ve hepten yok olmayı hak eden İsrail rejimi de dahil olmak üzere Filistin direnişini hiçbir şey yıldıramayacaktır. 

Tel Aviv'e doğru büyük bir roket yağmuru başlatan direniş, o zamandan bu yana Gazze'nin kuzeyindeki işgal savunmasını yarmış durumda. Direnişin son derece koordineli operasyonları da işgal askerlerinin tüm mevzilerinin görüş mesafesinde ve tamamen açıkta olduğunu açıkça ortaya koyuyor. 

Direniş saldırılarının başlangıç noktası olarak Refah her şeyi ayan beyan ortaya çıkarıyor. İsrail'in yasadışı işgaline ve devam eden saldırılarına meydan okuyan çok sayıda cesur Filistinlinin bir araya geldiği yer olan Refah'tan yükselen direniş tepkisi, Filistin'in bir dava olarak muhteşem temsiliyetini, derin köklerini ve Gazzeli masumların canına kasteden soykırımcı güçlere bir santim bile taviz vermek istemediğini ortaya koyuyor.

Üst düzey direniş yetkilisi Bassem Naim yakın zamanda el-Meyadin'e verdiği bir röportajda, “İsrail saldırganlığının devam etmesi Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişinin elinde daha fazla İsrailli esir anlamına geliyor” dedi.

İsrail işgali, Refah'ta Filistinli sivillere yönelik tarifsiz vahşeti nedeniyle geri adım attırılmayı hak ediyor. Haksız hava saldırılarında çok sayıda masum yüz yakılarak öldürüldü ve soykırımcı rejim bu tür cinayetleri istediği zaman sürdürebileceğini düşünüyor. 

Bu, işgal yıkımı için bir reçetedir. Direniş, İsrail'in kasıtlı bombardımanının, işgalin zayıf noktalarını açığa çıkaran hızlı, yüksek hassasiyetli saldırıları gerektireceğini göstermiştir. Bu misilleme saldırıları aynı zamanda Filistinlilerin kanını kesin bir meydan okumayla dindirmeye yöneliktir. Direniş operasyonları çeşitli cephelerde işgal güçleri kayıplarını arttırmaya devam ederken ve Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Hava mahallesinde işgal birlikleriyle karşı karşıya gelirken böyle sahneler yaşandı. 

“İsrail'in” sivillere yönelik ölümcül kampanyasına karşılık vermek Filistinli direniş güçlerinin yadsınamaz hakkıdır. İşgal defalarca uyarıldı ama asla dinlemedi. Filistinliler, ilkeli kararlılıklarını her zaman için eyleme geçirme konusunda iki kez gözlerini kırpmayacaklardır.

İlginç bir şekilde, İsrail işgali ısıyı hissediyor ve soykırım katliamları sona ermezse sürekli geri itmeye hazırlanmalıdır. Direniş, İsrail personel taşıyıcılarını vurabileceğini, işgalci İsrail helikopterlerine güçlü bir karşılık verebileceğini, asker koordinatlarını, işgal birliklerinin mevzilerini ve soykırımcı rejimin ısrar ettiği her türlü sözde “savunmayı” hedef alabileceğini gösterdi. Bu önemli çünkü savaş suçlusu Benjamin Netanyahu tüm Filistinlileri katletme kampanyası yürütüyor ve bu katliamı dünya çapında meşrulaştırmak için haksız işgal statükosuna bel bağlıyor. 

Direniş güçleri işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne girme girişimlerini tüm cephelerde durdurmaya devam ediyor ve pusu taktiklerinde asimetrik bir avantaja sahip. İşgal güçleri bu taktiksel güç karşısında teslim olmuş gibi görünüyor ve direnişin Şerit boyunca yürüttüğü karmaşık karşı saldırı operasyonlarına yanıt veremiyor.

İşgalci güçlerin geri çekilmek zorunda kalması, direnişin sahadaki etkinliğinin ve stratejik becerisinin önemli bir örneğidir. İşgal tanklarından buldozerlere kadar hiçbir İsrail varlığı direnişin saldırı radarının dışında değil. Ağır kalibreli havan mermilerinin kullanılması da işgal güçlerini telaşlandırıyor ve ABD'nin soykırıma verdiği desteğin gözden kaçmayacağını açıkça ortaya koyuyor. 

İşgal güçleri kayıpları arttıkça, İsrail ve müttefiklerine verilen mesaj da açıklığa kavuşuyor. Direniş, ''Filistin'in meşru tepkisinin gücünü sizin eylemleriniz belirleyecek.'' diyor.

Direniş, İsrail'in Şerit'teki soykırım eylemlerine verdiği küstah ve kesintisiz destek nedeniyle Washington'a seslenmekte kesinlikle haklıdır. Ne de olsa Washington'un muhafazası ve diplomatik desteği olmasaydı, İsrail işgal güçleri Refah'ta zorla yerinden edilen ailelere saldırmaya cesaret edemezdi. Katliamlar haklı olarak Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırganlığın durdurulması yönündeki kararına “açık bir meydan okuma, tamamen göz ardı etme ve meydan okuma” olarak tanımlanmaktadır. 

Filistin hiçbir zaman İsrail'in vahşetini sürdürüp yara almadan kurtulabileceği bir cinayet alanı olmayacaktır. Direniş, İsrail'in bombardımanının, soykırım vahşetinin ve kitlesel katliamının boyutları hakkındaki yalanlarını ifşa ederek ve görüntüleri yayınlayarak bundan emin oluyor. Direnişin iki kat etkili olduğu tek cephe bu değil. Herhangi bir zamanda kara ve hava saldırılarına öncülük etmiştir. 

Örneğin Tel Aviv'e attığı roketler, kasıtlı bir yok etme, nefret ve vahşet politikasıyla Filistinlilerin yaşamları tehlikeye atıldığında hiçbir işgal hedefinin güvenli olmadığını açıkça kanıtlamaktadır. İsrail'in cezasız kalmasının ardında, soykırımcı savaşçılığı mümkün kılmak için onlarca yıllık işgal savaş suçlarını korumaktan doğrudan sorumlu olan Batılı müttefikler yatmaktadır. Bu arka plan karşısında direniş, Filistinlileri insanlıktan çıkaran, özgürlüklerine ve hayatta kalmalarına yönelik saldırıları normalleştiren bu sömürgeci bağı kırmaya devam edecektir. 

Savaşın başından bu yana yaralanan subay ve asker sayısı 3 bin 657'ye ulaşan işgal güçlerine verilen zarar da bunu gösteriyor. Ancak işgalin kayıpları resmi olarak kabul etmesine aldanmayın. Zayiat rakamlarını uydurmak ve savaş alanındaki kayıpları kasıtlı olarak küçümsemek gibi bir alışkanlığı var. Medya ve hastane raporlarına göre gerçek yaralı rakamları daha yüksek. 

İsrail rejimi, Gazze'deki soykırımına devam ettikçe, işgal güçlerinin verdiği kayıp sayısı da önemli ölçüde artacaktır. Ve bundan sonra yaşanacakların tüm sorumluluğu İsrail'e aittir.

 

Çeviri: YDH