Hizbullah yetkilisi: Kapsamlı savaş, İsrail'in son savaşı olur

img
Hizbullah yetkilisi: Kapsamlı savaş, İsrail'in son savaşı olur YDH

Navaf el-Musavi, Lübnan'ı savaşla tehdit eden İsrail işgal hükümeti yetkilileri hakkında el-Meyadin'e demeç verdi ve Siyonist Varlığın askeri kapasitesinin yetersizliğini hatırlattı.




YDH- Hizbullah'ın Kaynaklar ve Sınırlar Dairesi Başkanı ve eski bir milletvekili olan Navaf el-Musevi, Cuma akşamı Lübnan televizyonu el-Meyadin'e bir demeç verdi. 

Navaf el-Musevi, Lübnan'ı savaşla tehdit eden tüm işgalci liderlerin “Direniş'in gerçek kapasitesi hakkında hiçbir fikirleri olmadığını” söyledi.

Hizbullah yetkilisi İsrail rejimi liderlerine şöyle seslendi: “Eğer savaş çıkarsa, bu nihai savaştan başka bir şey olmayacaktır.”

El-Meyadin'e verdiği demeçte el-Musevi, İsrail'in Lübnan'a karşı bir savaş için gerekli silahlardan yoksun olduğunu hatırlattı.

Siyonist Varlık'ın Washington'dan destek alması gerektiğini vurgulayan El Musavi, İsrail ile gelecekte yaşanacak herhangi bir çatışmanın nihai bir savaştan başka bir şey olmayacağını ifade etti.

Lübnan'ın İsrail ile yapacağı bir sonraki savaşın nihai savaştan daha azı olmayacağının altını çizen Hizbullah yetkilisi, İsrail'in Lübnan'la kapsamlı bir savaşa girmesi durumunda bölgenin “eskiden olduğu gibi” olmayacağına da dikkat çekti.

Direniş sözcüsü el-Musevi Hizbullah'ın son dönemde gerçekleştirdiği eylemler hakkında da bilgi verdi.

Savaş uçaklarına karşı hava savunma sisteminin kullanılmasının Lübnan vatandaşlarını terörden korumak için gerekli bir önlem olduğunu vurgulayan Hizbullah yetkilisi, direnişin, Perşembe günü işgal uçaklarını Lübnan semalarından püskürttüğünü açıkladı.

El-Musevi, İslami Direniş'in kullanmaya karar verdiği silahların “zorunluluğun dayatması” olduğunu da sözlerine ekledi.

Hizbullah yetkilisi ayrıca Direniş'in hala “açıklanmamış bir kapasiteye” sahip olduğunu vurguladı.

Navaf el-Musevi, İsrail casusluk teçhizatının hedef alınmasıyla ilgili olarak işgal güçlerinin Lübnan sınırı boyunca Avrupa'ya kadar uzanan geniş alanları kapsayabilecek sofistike casusluk tesisleri konuşlandırdığını belirtti.

Navaf Musevi, Hizbullah'ın İsrail rejiminin gözetleme çabalarına etkili bir şekilde karşı koymak için bu cihazların etkisiz hale getirilmesinin elzem olduğunu düşündüğü için bu tesisleri ve ekipmanları hedef aldığını söyledi.

Hizbullah yetkilisi, Lübnan'ı savaşla tehdit eden işgalci rejim liderlerinin Hizbullah'ın sahip olduğu esas kabiliyetlerinden habersiz olduğunu kesin bir dille ifade etti.

Onlara doğrudan hitap ederek, bir savaşın patlak vermesi halinde bunun önemli sonuçları olacağı ve belirleyici bir çatışma olacağı uyarısında bulundu.

Hizbullah yetkilisi Birleşmiş Milletler'in 1701 sayılı BM kararının yayınlanmasından bu yana her ay 400'den fazla İsrail ihlali kaydettiğini hatırlattı. 

Ayrıca, sınırlardaki durumu görüşmek üzere Batılı elçilerle müzakere edenlerin Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı olduğunu açıkladı.

Lübnan'ın iç meseleleriyle ilgili konuşması sırasında el-Musavi, İslami Direniş'in “güney cephesindeki çatışmalardan Lübnan'ın iç meseleleri, özellikle de cumhurbaşkanlığı seçimleri için faydalanmaya çalışmadığını” vurguladı.

Gazze, işgal güçlerine başarıyla karşı koymaya devam ediyor

El-Musavi ayrıca Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyindeki destek cephesinin açılmasından bu yana söylediklerini yineleyerek Hizbullah'ın Lübnan cephesinde İsrail rejimi güçlerine karşı koyma amacının “düşmanın dikkatini dağıtmak ve Gazze'deki savaşı durdurmak için baskı yapmak” olduğunu açıkladı.

Gazze'deki Filistin Direnişi'nin kararlılığını öven ve 8 aylık savaşın ardından “düşmanı vurmaya ve onlara kayıplar verdirmeye” devam ettiklerini doğrulayan el-Musavi, “Gazze'deki kardeşlerimiz Aksa Tufanı operasyonunu gerçekleştirmeseydi, şimdi Filistin davası için Fatiha okuyor olacaktık” diyerek Aksa Tufanı operasyonunun önemini vurguladı.

El-Musavi, Filistin Direnişinin İsrail'in Filistin'i işgaline bir cevap olduğunu ve İsrail'in yaptıklarının soykırım olduğunu iddia etti.

İslami Direniş yetkilisi ayrıca Batılı hükümetler arasında İsrail işgal güçlerinin savaş taktiklerinin “faydasız” olduğuna dair bir kanaat olduğunu belirtti.