İsrail, Hizbullah'ın İHA’larını durduramıyor

img
İsrail, Hizbullah'ın İHA’larını durduramıyor YDH

İsrail basını, Hizbullah’ın insansız uçaklarının Cuma günü 35 kilometre derinliklere kadar girmesine rağmen hava savunma sistemleri tarafından fark edilemediğine dikkat çekti.




YDH- Jerusalem Post gazetesi, Hizbullah’a ait insansız uçakların 35 kilometre derinliklere kadar girmesine rağmen İsrail ordusunun müdahale edemediğini bildirdi.

Hizbullah’ın 2 Haziran’da Nehariya ve Akka’ya yaptığı insansız uçak saldırıları da engellenememiş ve bu durum İsrail kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

İsrail basını, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Hizbullah’ın Lübnan sınırındaki İsrail izleme ve casusluk ekipmanlarını tahrip etmesi sebebiyle İsrail ordusunun Hizbullah’ın İHA ve füze saldırılarını izlemekte yetersiz kaldığını bildirmişti.

Jerusalem Post gazetesi, Hizbullah’ın Cuma günü gönderdiği insansız uçağın sınırdan 35 kilometre derinlikteki Afula’ya kadar gittiğini ve orada infilak ettiğini bildirdi.

İsrail rejimi Hizbullah’ın insansız uçağının Afula’daki bol alana düştüğünü ve can kaybına neden olmadığını öne dürdü.

Jerusalem Post, haberinde “Hizbullah'a ait İHA, İsrail topraklarına yaklaşık 35 kilometre girmeyi başardı ve Afula'nın doğusundaki Sulam köyü yakınlarında infilak etti. İHA'nın patlaması duyulmazken, keşif İHA'sı olma ihtimali araştırılıyor” ifadelerine yer verdi.