Direniş Ekseni Cephesi (10 Haziran)

img
Direniş Ekseni Cephesi (10 Haziran) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 10 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir:




Kassam Tugayları'nın 10 Haziran'daki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Şebura kampında İsrail rejim güçlerinin bulunduğu bir bina havan toplarıyla hedef alındı.

İsrail ordusuna ait bir D9 askeri buldozeri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın merkezinde bulunan el-Avde Camii yakınlarında Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Refah kentindeki Şebura kampında bubi tuzaklı bir evi patlatarak içeride saklanan tüm İsrail rejim güçlerini öldürdü ve yaraladı.

Kudüs Tugayları'nın 10 Haziran'daki operasyonları:

Cenin kampı üzerindeki bir istihbarat görevi sırasında İsrail ordusuna ait bir DJI Mavic 3 Enterprise insansız hava aracını doğrudan hedef alarak düşürdü, kontrolünü ele geçirdi ve içerdiği bilgileri elde etti.

Gazze Şehri'nin güneyinde Netzarim eksenindeki ikmal hattında İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının mevzilerini hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan eş-Şuka bölgesinin doğusunda bir İsrail askerini vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 10 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan el-Avde yakınlarında bir İsrail ordusu askerini vurdu.

El-Feraa kampındaki ed-Demc mahallesinde bir İsrail askeri keşif uçağı düşürüldü.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları'nın 10 Haziran'daki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ve Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, işgal altındaki Batı Şeria'daki Cibaliya'nın doğusunda İsrail askeri toplantılarını hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 10 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Hava'nın güneyinde, Netzarim eksenindeki ikmal hattında İsrail askerlerinden oluşan topluluğu havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 10 Haziran'daki operasyonları:

Doğu Sektörü:

Menara yerleşiminde İsrail askerleri tarafından işgal edilen iki bina uygun silahlarla hedef alınarak tam isabetle vuruldu.

Ramim kışlasında yeni kurulan İsrail askeri gözetleme teçhizatı uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan imha edildi.

Bayad Blida bölgesini hassas bir insansız hava aracı saldırısıyla hedef aldı ve hedefi tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'nde bulunan Radar sahasını, koruma, teknik ve gözetleme ekipmanlarıyla birlikte topçu mermileri ve güdümlü füzelerle hedef alarak ekipmanları imha etti.

Golan Tugayı 210'un Şaal'daki karargahına bir insansız hava aracı filosuyla hava saldırısı düzenleyerek İsrailli subay ve askerlerin mevzilerini hedef aldı.

Füzelerle donatılmış Hermes 900 silahlı bir insansız hava aracını pusuya düşürdü ve hava savunma silahlarıyla hedef aldı, saldırıyı gerçekleştiremeden vurdu ve düşürdü.

Bayad Blida askeri bölgesini roketlerle hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Batı Sektörü:

Yiron yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binayı uygun silahlarla hedef aldı, doğrudan vurdu ve içeridekileri öldürdü veya yaraladı.

Avivim yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binayı uygun silahlarla hedef alarak doğrudan vurdu.

Doğuda yeni kurulan 146. Tugay karargahına bir insansız hava aracı filosuyla hava saldırısı düzenledi. İsrail ordu mevzilerini ve sığınaklarını hedef aldı, askerleri öldürdü veya yaraladı ve bölgeyi imha etti.

Ştula yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binayı uygun silahlarla hedef aldı, tam isabetle vurdu, yangına neden oldu ve içeridekileri öldürdü veya yaraladı.

Evan Menachem yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir bina uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan vuruldu.

Irak İslami Direnişi'nin 10 Haziran'daki operasyonları:

İşgal altındaki Golan Tepeleri'nde bir İsrail askeri hedefini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.