Mossad ile küçük yardakçısı Sayanim ağı

img
Mossad ile küçük yardakçısı Sayanim ağı YDH

Yazar, el-Meyadin'de yayınlanan makalesinde, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad tarafından yürütülen aldatma, hırsızlık, gasp, işkence, suikastlar ve hatta asılsız bombalama eylemleri de dahil olmak üzere çeşitli operasyonları vurguluyor.




YDH- Araştırmacı David Miller el-Meyadin'de yer bulan ''Mossad and its network of little helpers, the Sayanim'' başlıklı makalesinde, Batı siyasi kültürünü dahi sömürgeleştirerek demokrasisinin altını oyan, gizli faaliyetleri ile meşhur olmuş dahası Uluslararası Ceza Mahkemesi dahil pek çok otoriteye karalama kampanyası yürüten Mossad'ın, tipik parazit yaşamlı Siyonist prensiplerini ele alıyor.

Ocak 2015'te Siyonist istihbarat örgütleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne karşı bir kampanya başlattı. Bu stratejik hamle, Filistin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından bir devlet olarak tanınmasının ardından mahkemeye üyeliğinin onaylanmasına tepki olarak geldi.

İsrail istihbarat servisleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin mevcut başsavcısı Kerim Han'ın yanı sıra selefi Fatou Bensouda ve diğer birçok UCM ve BM yetkilisini düzenli olarak izliyor.

Ayrıca İsrail istihbaratı Filistin Yönetimi tarafından savcılığa sağlanan materyalleri de izliyor ve soruşturmaya önemli katkıları olan dört Filistinli insan hakları örgütünün çalışanlarını da takip ediyor.

İşgal ordusunun yanı sıra Mossad, Şin Bet ve "Ulusal Güvenlik Konseyi" de dahil olmak üzere çok sayıda kurum işin içindeydi. Gilad Erdan yönetimindeki İsrail rejimi Stratejik İşler Bakanlığı, UCM'ye rapor sunan Filistinli insan hakları örgütlerinin izlenmesinde rol oynadı.

İsrail istihbarat departmanındaki bir beyaz tahtada yaklaşık 60 kişinin ismi bulundu; bunların yarısı Filistinli, diğer yarısı ise Birleşmiş Milletler yetkilileri ve Uluslararası Ceza Mahkemesi personeli de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden geliyordu.

Siyonist koloninin dış istihbarat teşkilatı Mossad, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) üst düzey yetkilileri işe almak için tartışmalı bir çabaya karıştı.

Mossad'ın eski direktörü Yossi Cohen'in, UCM başsavcısı Fatou Bensouda ile gizli toplantılar yaparak gizli bir yaklaşım benimsediği söyleniyor.

Bu gizli görüşmeler sırasında Cohen'in Bensouda'ya baskı uyguladığı ve Filistin'deki olası savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturmadan vazgeçmesini istediği iddia ediliyor.

Bu gizli görüşmeler, Bensouda'nın iddia edilen suçlara ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatma yönündeki resmi kararından önce gerçekleşmiştir.

Cohen'in Bensouda'ya şunları söylediği iddia ediliyor: "Bize yardım et, bırak da biz seninle ilgilenelim. Kendinin ya da ailenin güvenliğini tehlikeye atacak işlere bulaşma.''

Mossad ayrıca Bensouda'nın aile üyeleriyle de yakından ilgilenmiş ve kocasına ait gizli kayıtların dökümlerini ele geçirmiştir. Rejim yetkilileri daha sonra bu kayıtları savcının itibarını sarsmak için kullanmaya çalıştı.

Cohen, dönemin Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Joseph Kabila ile yaptığı bir toplantı sırasında Bensouda'ya "pusu kurmak" da dahil olmak üzere birçok kez Bensouda ile bir araya geldi. Onun Mossad'ın nüfuzlu bir ajanı olduğu anlaşılıyor.

Mossad ayrıca Bensouda'nın halefi olan mevcut başsavcı Kerim Khan'ı da hedef aldı. UCM, "faaliyetlerini haksız yere etkilemeye yönelik girişimler olarak görülebilecek çeşitli tehdit ve iletişim biçimleri" olduğunu doğruladı.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun operasyonla yakından ilgilendiği, hatta istihbarat ekiplerine UCM yetkililerinin izlenmesine ilişkin "talimatlar" ve "ilgi alanları" gönderdiği söyleniyor. Bir kaynak Netanyahu'nun UCM'nin hangi materyalleri aldığını öğrenmeyi "takıntı, takıntı, takıntı" haline getirdiğini vurguladı.

Sayanim

Mossad tüm dünyada çok çeşitli operasyonlar gerçekleştirmiştir.  Bu operasyonlar arasında aldatma, hırsızlık, gasp ve şantaj, işkence, suikastlar ve hatta sahte bayrak bombalamaları yer almaktadır.

Sözde İsrail lobisinin rolü tartışılırken Mossad'ın rolü genellikle göz ardı edilir, ancak Mossad Siyonist hareketin stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Lübnan'da FLLF adında sahte bir terör grubu yarattılar ve bunu sivil hedefleri bombalayarak yüzlerce kişinin ölümüne yol açan bir dizi saldırıyı üstlenmek için kullandılar. Remi Brulin bunu ayrıntılı olarak belgelemiştir.

1954'te Mısır'da Mossad, Müslümanları ya da solu suçlamak amacıyla Mısırlılara ve Batı'ya ait sivil hedefleri bombaladı.

Gizli istihbarat teşkilatı Nativ, Sovyet Yahudilerinin "yeni bir kızıl antisemitizm" ile karşı karşıya olduğunu iddia eden geniş bir uluslararası kampanya yarattı.  Asıl amaç, yerleşimci kolonistleri toplamak için demografik zorunluluktu.

Yeni Kızıl Antisemitizm başlıklı bir kitap: Bir Sempozyum başlıklı kitap bu kampanyanın bir parçasıydı ve 1953 yılında Siyonist bir grup olan Amerikan Yahudi Komitesi tarafından yayınlanan Neo-muhafazakâr derginin amiral gemisi Commentary tarafından yayımlandı.

Pek çok İngiliz Siyonist doğrudan Nativ ile çalıştı. Bunlar arasında akademisyen Colin Shindler ve Board of Deputies'in ilk tam zamanlı Sovyet Yahudileri sorumlusu olan Mike Whine da vardı. Daha sonra, hüküm giymiş dolandırıcı Gerald Ronson'ın Community Security Trust'taki (CST) yardımcısıydı.

Whine ayrıca, Siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı olduğu fikrini kurumsallaştırmaya çalışan Mossad'ın küresel sorumlusu olduğu bir operasyonda da işbirliği yapmıştır - bu süreç "antisemitizm "in sözde "çalışma tanımı"nın oluşturulmasıyla sonuçlanmıştır.

Mossad daha fazla yerleşimci toplamak için Fas'ta yüzlerce Yahudi çocuğu etkili bir şekilde kaçırdı. Başarısını kısmen Mossad'ın daha önce Fas istihbarat servislerini kurmuş olmasına ve dolayısıyla Siyonistlerin bu servislere sızmış olmasına borçluydu.

Operasyonu Mossad'dan David Littmann ve eşi Gisele yürüttü. David, Mural Operasyonu kod adlı operasyon hakkında bir kitap bile yazdı. Eşi Gisele ise daha çok İslam düşmanı Bat Ye'or olarak tanınıyor. Irkçı Eurabia teorisini popülerleştirdi.

Mossad 1986'da kahraman nükleer ihbarcı Mordechai Vanunu'yu kaçırabilmek için İngiltere'den İtalya'ya çekmek üzere bir bal tuzağı kullandı. Vanunu hala özgür değil.

Mossad, en ünlü eseri Handala karakteri olan ünlü Filistinli karikatürist ve aktivist Naci Ali'yi 1987 yılında Batı Londra sokaklarında öldürdü. Margaret Thatcher bunun sonucunda suikastı gerçekleştiren Arie Regev'in idarecisi olan bir Mossad ajanını sınır dışı etti.

Mossad 2010 yılında bir Filistinli lidere işkence etmek ve öldürmek üzere Dubai'ye bir suikast timi göndermek için İngiliz, Fransız ve İrlanda pasaportlarını kullandı. Dışişleri Bakanı David Miliband bunun sonucunda bir Mossad görevlisini sınır dışı etti.

İstihbarat ajanı Shai Masot 2017'de İngiltere'nin Muhafazakâr Partili bakanı Alan Duncan'ı "alaşağı etme" niyetiyle övünürken görüntülenmişti

"Katsas" olarak anılan Mossad görevlileri, "Sayanim" adı verilen dünya çapındaki bir yardımcılar ağının yardımıyla faaliyet göstermektedir.

Anti-Defamation League (ADL) bile Sayanim'in varlığını kabul etmektedir. ADL'de "antisemitizm" analisti olan Rebecca Federman şöyle diyor: "Bir sayanim sistemi var. Bu bir gerçek. Dünyanın dört bir yanında İsrail istihbaratına yardım eden insanlar var."

Eski Mossad çalışanı Victor Ostrovsky sadece İngiltere'de birkaç bin Sayanim olduğunu iddia etmiştir. Belki de en ünlü Sayan, yıllarca Mossad için çalışan ve Zeytin Dağı'na [Cebel el-Zeytin] tam devlet onuruyla gömülen medya patronu Robert Maxwell'di.

Gözlemciler, Maxwell'in dokuz çocuğunun çoğunun rolü göz önüne alındığında, tüm Maxwell ailesinin Mossad'a komşu olduğunu düşündükleri için affedilebilirler.

Oğulları Ian ve Kevin Maxwell, Londra'da Cihatçı Terörizm ve Aşırıcılıkla Mücadele (CoJiT) adında çok ürkütücü görünümlü, acımasızca Siyonist, ancak belirsiz bir düşünce kuruluşu kurdular.

Alan Macleod'un yazdığına göre, "dokuz Maxwell kardeşten bir diğeri olan Isabel, araştırmacı gazeteci Whitney Webb tarafından 'İsrail'in Silikon Vadisi'ne açılan arka kapısı' olarak tanımlandı."

Isabel, Robert'in bağlantılarını kullanarak Microsoft'un kurucu ortakları Bill Gates ve Paul Allen da dahil olmak üzere teknoloji dünyasının en büyük oyuncularından bazılarıyla anlaşmalar yaptı.

İsrail gazetesi Haaretz'e verdiği demeçte, teknoloji alanındaki çalışmalarını 'babasının ülkeye olan bağlılığını sürdürmek' için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. 2001 yılında Isabel 'sadece İsrail'i ilgilendiren konularda çalışacağına' yemin etti. Daha açık bir siyasi hamle olarak da Peres Barış Merkezi'nin yöneticiliğini kabul etti."

Bir diğer kızı Ghislaine ise Jeffery Epstein ile şantajcı kompromat toplama ve seks kaçakçılığı operasyonlarında çok yakın çalışmıştır ve bu operasyonların Mossad adına yürütüldüğü yaygın olarak kabul edilmektedir.

Hiç kuşkunuz olmasın, Mossad bugün İngiltere'de ve başka yerlerde demokrasiyi yıkmak ve Batı'nın siyasi kültürünün tamamen Siyonistler ya da onların küçük yardakçıları tarafından sömürgeleştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.

Çeviri: YDH