Nuceba'dan İsrailli yerleşimcilere uyarı

img
Nuceba'dan İsrailli yerleşimcilere uyarı YDH

İsrailli yerleşimcilerden bulundukları bölgeyi hemen terk etmelerini söyleyen Irak Nuceba Hareketi aksi takdirde geniş çaplı bir saldırıya maruz kalacaklarını bildirdi.




YDH- Irak Halk Seferberlik Güçleri bileşenlerinden Nuceba Hareketi, 1948'de işgal edilen toprakların kuzeyindeki İsrailli yerleşimcilere bölgeyi derhal terk etmelerini söyledi. Aksi takdirde, rejimin Gazze'ye yönelik devam eden soykırım savaşına karşılık olarak Yemen Silahlı Kuvvetleri’yle koordinasyon halinde yürütülen geniş çaplı bir saldırıyla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Nuceba Hareketi, internette yayımladığı bir video klipte Genel Sekreter Şeyh Ekrem el-Kaabi'nin şu sözlerine yer verdi: "İsrail işgali altındaki topraklarda daha stratejik ve kritik tesislere ulaşabiliriz. Operasyonlar genişleyecek ve daha yenilikçi, nitelikli ve hızlı olacak."

Video klip Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri'nin şu sözleriyle devam etti: "Yemen ordusu Irak'taki İslami Direniş savaşçılarıyla iki ortak operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar hedeflerine başarıyla ulaştı."

Klipte ayrıca, Yemen Ensarullah direniş hareketi lideri Abdulmelik el-Husi’nin, “Siyonist düşmanın çok daha büyük saldırılar beklemesi gerektiği, çünkü gelecekteki misilleme operasyonlarının kelimenin tam anlamıyla çok daha acı verici olacağına” dair sözleri de yer aldı.

Video klipteki İbranice ifadelerde de işgal altındaki topraklarda yaşayanlara çok geç olmadan bölgeyi terk etmeleri ve hayatlarını kurtarmaları çağrısında bulunuldu.

Nuceba Hareketi son olarak, İsrail rejimine karşı yakın bir zamanda Yemen-Irak misilleme operasyonu düzenleneceği sözünü verdi.

Irak İslami Direnişi cuma günü yaptığı açıklamayla, Hayfa Limanı'na yönelik bir insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

Irak Direnişi, İHA saldırısının “Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla işgalci İsrail rejimine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası ve Siyonist varlığın Filistinli kadın, çocuk ve yaşlılara karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme olarak gerçekleştirildiğini” belirtmişti.

Direniş, işgal altındaki topraklarda önemli tesisleri hedef almaya ve yok etmeye devam edeceğini vurgulamıştı.

Irak'taki İslami Direniş, İsrail rejiminin ekim ayı başında Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlatmasından bu yana İsrail hedeflerine yönelik çeşitli saldırılar düzenliyor.



Makaleler

Güncel