Haniye: İsrail ancak Filistinlilerin direncini artırır

img
Haniye: İsrail ancak Filistinlilerin direncini artırır YDH

İsmail Haniye bu yılki Kurban Bayramı mesajında dirençli Filistin halkını ve Direniş Ekseni bileşenlerini selamladı.




YDH- El-Meyadin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, Kurban Bayramı vesilesiyle İslam ümmetinin bayramını kutladığını bildirdi. 

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı, Filistin'de bu yılki bayramın Filistin halkının İsrail işgaline karşı kararlı direnişiyle aynı döneme denk geldiğine işaret etti. 

Haniye televizyonda yayınlanan konuşmasında "Topraklarımızı, kimliğimizi, Kudüs'ü ve kutsal mekânlarımızı savunmak için tarihi bir savaşın ortasındayız" dedi.

"Halkımız boğucu bir kuşatma altında yaşıyor ve en büyük acılara katlanıyor" diyen üst düzey Hamas yetkilisi, Filistinlilerin bir bölgeden diğerine sürüldüğünü ve gittikleri her yerde bombalandığını söyledi. 

Haniye ayrıca, işgalci İsrail'in Filistin halkında "direniş, kararlılık, direngenlik ve Filistin'e daha derin bir aidiyet duygusu" artırmaktan başka hiçbir şey elde edemeyeceğinin sözünü verdi. 

Haniye, Hamas'ın El Kassam Tugayları'nı ve savaşçılarını İsrail işgalinin Gazze'ye yönelik askeri saldırısına 254 gün boyunca direndikleri için selamladı. 

Haniye ayrıca Lübnan'daki Hizbullah, Irak'taki İslami Direniş ve Sana'a'daki Yemen Silahlı Kuvvetleri gibi destek cephelerindeki direniş gruplarının rolünü de vurguladı. 

"Düşmanımızın bir, milletimizin bir olduğunu teyit ediyorsunuz" dedi. 

Haniye, İsrail işgaliyle yürütülen arabuluculuk görüşmelerine ilişkin olarak, Hamas müzakerecilerinin Filistin halkının çıkarlarına hizmet edecek nihai bir anlaşmaya varmak için gösterdikleri ciddi çaba ve esnekliği teyit etti. 

Filistin Direnişi'nin ABD Başkanı Joe Biden tarafından önerilen anlaşmaya olumlu yanıt vermesine atıfta bulunan Haniye, "Ateşkes önerisine verdiğimiz yanıt, Biden'ın konuşmasında ve Güvenlik Konseyi kararında belirtilen ilkelerle uyumludur" dedi. 

Hamas'ın "kalıcı bir ateşkes, Gazze'den tamamen çekilme, yeniden inşa ve esir takası anlaşması sağlayacak bir anlaşmaya varma konusunda ciddi olduğunu" yineledi.

Öte yandan İsrail hükümetinin bir anlaşmaya varmak yerine manevra yapmaya ve Filistinlilere yönelik soykırımını sürdürmeye devam ettiğini söyledi. 

El-Meyadin, bu yılki Kurban Bayramı'nın, İsrail işgalinin Filistin'e, özellikle de Gazze Şeridi sakinlerine karşı bir soykırım savaşı başlattığı eşsiz bir döneme denk geldiğinin altını çizdi. 

Her ne kadar bu bayram Müslümanlar için en kutsal bayramlardan biri ve şükretmek için bir fırsat olsa da, dini ve siyasi liderler yılın bu döneminde Filistinlileri desteklemenin önemini açıkça ortaya koydular. 

 



Makaleler

Güncel