Direniş Ekseni Cephesi (15 Haziran)

img
Direniş Ekseni Cephesi (15 Haziran) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir:




Kassam Tugayları'nın 15 Haziran'daki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan mahallesinin güneyinde konuşlu İsrail askeri güçlerini havan toplarıyla bombaladı.

Refah kentinin Suudi mahallesi bölgesinde İsrail askeri araçlarına karşı karmaşık bir pusu kurarak önemli kayıplara neden oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde ilerleme eksenlerinde bir grup İsrail askerini ve hava savunma sistemlerini hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Suudi mahallesi Tel es-Sultan bölgesinde ilerleyen İsrail askeri araç konvoyuna karşı karmaşık bir pusu kurdu.

Yasin 105 roketiyle ile bir "D9" askeri buldozeri hedef aldı.

114mm kalibrelik kısa menzilli Recum roketleri ile "Netzarim" ekseninde İsrail ordusuna ait bir komuta ve kontrol merkezini hedef aldı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda "Sofa" askeri bölgesini roket yaylım ateşiyle bombaladı.

Kudüs Tugayları'nın 15 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Suudi mahallesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava 4 tankını RPG ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehri semalarında istihbarat görevi yürütürken bir İsrail askeri quadcopterini düşürdü ve kontrolünü ele geçirdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda bulunan "Kissufim" askeri bölgesini 107 mm'lik standart roketlerle bombaladı.

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda "Sofa" askeri bölgesini roket yağmuruna tuttu.

Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun mahallesinin doğusundaki Sad Camii çevresindeki İsrail ordusu mevzileri 60 kalibrelik standart havan toplarıyla hedef alındı.

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda "Kissufim" askeri bölgesini roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 15 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun mahallesinin doğusunda İsrail ordusuna ait bir komuta ve kontrol karargâhını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel es-Sultan'ın Suudi mahallesi ekseninde bir İsrail askeri aracı RPG-85 mermisiyle hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 15 Haziran'daki operasyonları:

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ile ortak bir operasyonda, ez-Zeytun mahallesinin güneydoğusunda İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan mermileriyle bombaladı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 15 Haziran'daki operasyonları:

 

Merkez valiliğin kuzeyindeki "Netzarim" ekseninde düşman askerleri ve araçlarının bulunduğu bir mevziyi 100 mm'lik havan toplarıyla bombaladı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 15 Haziran'daki operasyonları:

Şehit Ömer El Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, ez-Zeytun mahallesinin güneydoğusunda konuşlanan İsrail güçleri standart 60 mm kalibreli havan toplarıyla hedef alındı.

Hizbullah'ın 15 Haziran'daki operasyonları:

"Meron" üssündeki Hava Gözetleme birimi ve Hava Operasyonları Yönetimi biriminin merkezini güdümlü füzelerle hedef aldı.

Hadeb Yarun bölgesinde İsrail askerlerinin bulunduğu bir mevzi güdümlü füzeyle hedef alındı.

"Khirbet Maar" üssünde Batı Tugayı'na bağlı topçu taburunun karargahı ile subay ve askerlerinin mevzileri hedef alındı.

Irak İslami Direnişi'nin 15 Haziran'daki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarında Hayfa'ya doğru gelişmiş bir Arkab seyir füzesi fırlattı.



Makaleler

Güncel